F1: Nem a bajnoki vereség gyötörte Alonsót 2012-ben

Egy fontos múltbéli pillanatot tisztázott Fernando Alonso egy friss interjúban, mégpedig a 2012-es Brazil Nagydíjról.

attachment_152715.jpg

Filmbe illő szezonzáró verseny döntött a bajnoki cím sorsáról 2012-ben: habár már az első körben kilökték Brazíliában, visszazárkózott a pontszerzők közé Sebastian Vettel, így hiába lett második Fernando Alonso, alulmaradt német riválisával szemben. A leintés után volt egy néhány másodperc, amikor a spanyol csak meredt maga elé (mint azt a lenti képen is látható) – a kép időről-időre azóta is felbukkan a világhálón, de téves mögöttes jelentéssel.

chtklkfxaaaaaba.jpg

Az elhíresült kép. (Forrás: Twitter)

Eddigi abban a tévhitben volt a köztudat, hogy Alonsóban azokban a pillanatokban tudatosult, hogy elveszítette a bajnokságot, viszont a spanyol egy nemrégiben közölt interjúban tisztázta a kérdést.

„Vannak bizonyos hazugságok a pályafutásomról, amik nem igazak” – nyilatkozta az F1 Racing hasábjain. – „Amikor kiszálltam az autóból, Felipére [Felipe Massa, Alonso akkori csapattársa – szerk.] figyeltem, aki valamiért nem tudta abbahagyni a sírást. A szerelőivel és a feleségével volt, én pedig csak rá vártam, hogy megtudjam, minden rendben van-e vele.”

„Az a sztori terjedt el, hogy sokkoltak vagy szomorúsággal töltöttek el a történtek, de nem érdekeltek annyira. Csak meg akartam ölelni Felipét” – magyarázta.

A 2012-es Brazil Nagydíj majdnem 8 percben.

2010 és 2014 között öt éven át volt a Ferrari versenyzője Alonso, a spanyolnak kétszer is komoly esélye volt arra a maranellóiak színeiben, hogy újra világbajnok legyen 2005 és 2006 után, de mindkét alkalommal Vettelé lett a trófea. Elmondása szerint érzelmileg intenzív időszakon ment keresztül a Ferrarinál, de sok év után is szeretettel gondol vissza az ott töltött esztendőkre.

„Tudom, hogy nem nyertük meg a bajnokságot, de harcoltunk és mindent beleadtunk. Minden egyes eredményért nagyon keményen megdolgoztunk, az autón kívüli légkör pedig remek volt. Az egy jó időszaka volt az életemnek, amikor Maranellóban éltem” – emlékezett vissza a régi időkre. – „Sok barátom volt, köztük Felipe és Jules [Jules Bianchi – szerk.] is, aki akkor az akadémián nevelkedett. Minden péntek este együtt fociztam velük, valamint a szerelőkkel és a mérnökökkel. Érzelmileg nagyon intenzív időszak volt: az, ha valaki Ferrari-versenyző, nagy elégedettséget ad az illetőnek az autóban és azon kívül.”

„Mindössze néhány ponttal csúsztunk le a bajnokságról, pont belesodródtunk a Red Bull domináns időszakába” – zárta mondandóját.

attachment_152708.jpg

Alonso 2018 végéig versenyzett a Formula–1-ben, a Ferraritól való távozása után még négy (viharos) szezont töltött a McLarennél. Időközben célba vette a Tripla Koronát az idén 39 éves spanyol: a Le Mans-i 24 órást kétszer is megnyerte a Toyotával, ahogy a világbajnokságot is a WEC-ben – Indianapolisban azonban egyelőre nem akarnak összeállni a dolgok Alonsónak. Eddig kétszer indult az IndyCar legendás versenyén, de 2017-ben az utolsó 20 körben elfüstölő Honda-motor, míg tavaly a McLaren felkészületlensége döntötte romba az esélyeit. Idén vissza akar(t) térni az oválpályára Alonso, de úgy néz ki, a harmonikusnak nem éppen mondható kapcsolatukról megfeledkezni nem tudó Honda ezt megakadályozhatja.

Egyelőre nem tudni, hogy mik a konkrét tervei 2020-ra Alonsónak az Indy 500 mellett, miután januárban rajthoz állt a Dakar-ralin. Az ovideói születésű versenyző az F1-es visszatérés gondolatával is kacérkodott mostanság, az viszont biztos, hogy a Red Bull-lal nem térhet vissza, de aligha esélyes a Mercedes vagy a Ferrari ülésére is.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2715470270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása