F1: Hoppá, 2021-től Aston Martin lesz a Racing Pointból!

Péntek reggeli sajtóértesülések állítása szerint Lawrence Stroll konzorciuma és az Aston Martin megállapodtak. Ennek értelmében a következő évtől átalakul a Racing Point csapata.

gt2r4045.JPG

Hetek óta téma Lawrence Stroll újabb tervezett bevásárlása, elsők között a RaceFans és az Autocar szellőztették meg a hírt, miszerint a kanadai milliárdos szándékában áll, hogy részesedést vásároljon az Aston Martinban – ettől pedig még a 200 millió dollár körüli vételár sem tántorította el.

A Stroll vezette konzorcium nyélbe is ütötte az üzletet – erről több nemzetközi sajtóorgánum is beszámolt, hivatkozva a londoni tőzsdén közzétett információkra. A RaceFans és az Autocar úgy tudják, hogy Lawrence Stroll 182 millió fontért (kb. 73 milliárd Ft) vett 16,7%-os részesedést, míg a Reuters ennél egy kicsit ködösebben fogalmaz, miszerint Stroll „körülbelül 20%-os részesdésre tett szert közel 200 millió font fejében”.

A befektetés mértéke mégis eléri az 500 millió fontot (kb. 200 milliárd Ft), mivel az üzlet keretében Stroll egy 318 millió font értékű (kb. 127,6 milliárd Ft) tőkeinjekciót is biztosít.

ap-22bv7nhzn1w11_news.jpg

A megállapodás nagy lavinát indíthat el a Formula–1-ben: a RaceFans értesülései szerint a 2021-től kezdődő, új érát már Aston Martinként kezdi meg a Racing Point csapata, amely legalább tíz évig viselhet a brit luxussportkocsi-gyártó nevét. Névleg már az elmúlt években is jelen volt a királykategóriában, mint a Red Bull névadó és technikai partnere, amely együttműködés ezzel 2020 végén véget is ér. A hírt időközben a Red Bull csapata is megerősítette.

Aston Martin Red Bull Racing on Twitter

@astonmartin We thank @AstonMartin for their support over the past four years in which time we have achieved 12 wins, 50 podiums and six pole positions together. Our focus remains on working together throughout the 2020 season and ending our partnership on a high. �

Úgy tudni, hogy a névadó szponzori Aston Martin-megállapodás évente 20 millió dollárt (kb. 6,1 milliárd Ft) hozott a Red Bull konyhájára – a patinás brit márka a Racing Pointtal fog kötni egy hasonló, ám szigorúan kereskedelmi alapú kontraktust, amely első ízben öt évre szól majd.

Az viszont, hogy a Racing Point Aston Martinná való átnevezésére van kilátás, nagyban befolyásolhatja a Mercedes F1-es jövőjét. Nemrégiben kaptak szárnyra a hírek, hogy 2020 végén hátat fordít a világbajnokságnak a Mercedes, mivel az anyavállalat, a Daimler eurómilliárdos léptékű költségcsökkentésre készül. Arról szólt a fáma, hogy Stroll a Mercedes csapatfőnökével, Toto Wolff-fal szövetkezve tarthatja a királykategóriában az alakulatot, de mint Aston Martin. A Mercedes természetesen tagadta a kiszállást boncolgató híreszteléseket.

Fotó: Racing Point Media, Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6715448236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása