Bukhatja a gyári DTM-ülést Kubica?

Sajtóértesülések szerint ifjú versenyzőnek adhatja megüresedett székét a BMW, Kubica azonban ettől függetlenül a DTM-ben indulhat.

p90379251_highres_jerez-de-la-frontera.jpg

Robert Kubica 2019-ben egy szezon erejéig vissza tudott térni a Formula–1-be, ám a sereghajtó Williamsszel nem igazán tudott maradandót alkotni, így idén már az Alfa Romeo teszt- és tartalékversenyzőjeként folytatja.

Úgy volt, hogy F1-es kötelezettségei mellett a lengyel a BMW pilótája lehet a német túraautó-bajnokságban, ám a Motorsport.com úgy tudja, hogy a márka IMSA-programjába átemelt Bruno Spengler helyét Jonathan Aberdein veheti át, és nem Kubica.

p90379249_highres_jerez-de-la-frontera.jpg

Robert Kubica – ha nem is gyári szerződéssel – a DTM-ben folytathatja. | Fotó: BMW Motorsport Press

Aberdein tavaly mutatkozott be a DTM-ben az Audi privát csapatánál, a WRT-nál, remek teljesítménnyel pedig 10. lett a bajnokságban. Ennek ellenére kétséges a jövője, mivel a WRT új felállással vág neki 2020-nak, így csak egyetlen beugrást helyeztek kilátásba számára: a gyári pilóta Robin Frijnsnek ugyanis a Formula–E-ben van jelenése a norisringi hétvége idején.

A 20 éves dél-afrikai azonban teljes évet akar futni, erre pedig az Audinál nem lenne lehetősége, melynek hatosa a hírek szerint érintetlen marad – ezért kezdett el tárgyalni állítólag a BMW-vel. Rövid időn belül ő lenne a második audis ifjonc, aki elcsábul a bajoroknak: az előző évben Sheldon van der Lindét sikerült megszereznie a BMW-nek.

dtm-1558166648.jpg

Jonathan Aberdein lehet a befutó a DTM gyári székére. | Fotó: DTM Media

Meg kell jegyezni, hogy 2019 után Joel Eriksson távozott a BMW-től, ám a német márka azóta már bejelentette az ex-mercedeses Lucas Auer szerződtetését, aki a DTM-be egy év kihagyást követően tér vissza.

Kubica tervei mindennek ellenére megvalósulhatnak, a jelenlegi állás szerint egy privát autóval állhat rajthoz, melyhez személyes támogatója, a PKN Orlen olajvállalat biztosíthatja a hátteret.

Nyitókép: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8715445472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása