DTM: Lecserélte versenyzőit az Audi privát csapata

A formulaautózás világából érkeznek a WRT 2020-as versenyzői, a csapattól pedig Jonathan Aberdein és Pietro Fittipaldi is távozik.

elfzmzjw4aalrmx.jpg

A WRT a héten jelentette be, hogy kiszáll a WTCR-ből, azonban a német túraautó-bajnokságban (DTM) és más GT-sorozatokban folytatja együttműködését az Audival. Ennek megfelelően jövő évi pilótafelállását is ismertette a belga csapat, amelyet Fabio Scherer és Ed Jones alkotnak majd, mindketten formulaautóztak eddig.

Scherer az előző két évben a Forma-3-as Eb-n, illetve az Európa-bajnokság és a GP3 fúziójából létrejött nemzetközi F3-as sorozatban indult: a DTM korábbi betétsorozatában ugyan végzett másodikként is versenyen, az összetettben csak 14. lett, míg idén a 30 fős mezőnyben a 17. helyen végzett a Sauber Junior Team csapatával.

„Igazán örvendetes számomra, hogy a 2020-as DTM-szezonra a WRT Team Audi Sport csapatához csatlakozhatok. Sőt, ezzel egy álmom válik valóra; úgy gondolom, ennél feljebb nincs!” – idézi a kommüniké a 20 éves svájci szavait. – „Lenyűgöző ez a lehetőség; mindenkinek köszönöm, aki ezt lehetővé tette. Várom már 2020-at, izgatott vagyok, és szerintem sok mindent el tudunk érni.”

A maga 24 évével Jones sem számít öreg motorosnak; olyannyira nem, hogy miután megnyerte az Indy Lights-ot 2016-ban, az előző három szezont az IndyCarban töltötte. Ez idő alatt három csapatnál (Dale Coyne Racing, Chip Ganassi Racing, Ed Carpenter Racing) is megfordult, de a harmadik hely volt a maximum, amit el tudott érni.

Jones így kommentálta a bejelentést: „Már várom, hogy csatlakozhassak a WRT Team Audi Sporthoz a DTM 2020-as idényére. Ez egy olyan széria, amit régen intenzíven figyelemmel kísértem. Már akkor is vonzónak és magas színvonalúnak találtam ezt a bajnokságot, a versenyek is nagyszerűek. Izgatottsággal tölt el, hogy belevághatok, ráadásul egy ilyen remek csapattal mögöttem” – mondta.

„Az előző évben nyert az Audi, a WRT is remekül ment a bemutatkozó szezonjában, szóval a cél most már a dobogó lesz” – tette hozzá. – „De ha minden jól megy, akár a győzelemért is harcba szállhatunk. Tudom, eléggé kemény lesz, viszont mindenünk megvan ahhoz, hogy fejlődjünk és jól teljesítsünk.”

Kérdéses egyelőre, mi lesz az idei páros, vagyis Jonathan Aberdein, valamint Pietro Fittipaldi sorsa. Aberdein kifejezetten jól ment az első évében: háromszor is a legjobb öt között végzett, a pontversenyben pedig a 10. helyen rangsorolták – Dieter Gass, az Audi DTM-programjának vezetője többször is hangsúlyozta, hogy elégedett a dél-afrikai teljesítményével. Így nem csoda, hogy a dicsérő nyilatkozatok alapján sokan már gyári ülést jósolnak neki 2020-ra.

Fotó: WRT / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7415348370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása