F1: A McLaren szövetségre lépett a Williams korábbi támogatójával

A wokingi gárda bejelentette, hosszú távú megállapodást kötött a Williamstől távozott Unileverrel.

2019braziliangrandprixsaturday_ony6470.JPG

A Rexona dezodormárkát hirdetve az Unilever már 2015 óta állt partneri kapcsolatban a Williamsszel, a napokban azonban kiderült, hogy a globális vállalat szakított a grove-i alakulattal. Ez viszont korántsem jelentette azt, hogy a Formula–1-ből is távozik, pénteken ugyanis megerősítették, hogy a McLaren és az Unilever hosszú távú együttműködésbe vág bele.

A felek az anyagtudományban, a szenzortechnológiában, valamint egy mérnöki akadémia létrehozásán is közösen fognak dolgozni, vagyis egy igencsak kiterjesztett megállapodásról van szó. Közeli kapcsolatban áll az Unileverrel Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója, miután korábbi vállalata, a JMI közreműködött abban, hogy az élelmiszer- és vegyipari cégóriás leszerződhessen a Lotus, majd a Williams csapatával.

„Ez egy nagyon izgalmas együttműködésnek ígérkezik számunkra” – jegyezte meg a hír kapcsán Dave Penrith, az Unilever főmérnöke.„Erőinket egyesítve azon fogunk dolgozni, hogy szembenézzünk mostani és jövőben kihívásokkal, mindezt a világ a legjobb mérnökeivel, miközben új szintre akarjuk juttatni fiatal tehetségeinket is.”

Az Unilever brand égisze alá több mint 400 márka tartozik, köztük a Dove, a Knorr, a Rexona, a Magnum és az Axe.

ROKiT WILLIAMS RACING on Twitter

A great five years with @Unilever, including partnering with our Engineering Academy for the past two years. We would like to thank them for their support and wish them well for the future.

A Williams már köszönetet is mondott a Twitteren az Unilevernek az öt éven át tartó partnerségért. A teljesítmény és az anyagi helyzet terén is szebb napokat is látott grove-i csapat néhány órával később azonban már arról számolt be, hogy új versenyzője, Nicholas Latifi révén – a Sofina Foods és a Lavazza után – egy harmadik új támogatót is a sorai között tudhat, ez pedig a Royal Bank of Canada.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5715403056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása