F1: Nagy bajban a Williams, rengeteg szponzort veszített

Anyagi szempontból az eddiginél is kellemetlen helyzetbe kerülhet a Williams: támogatók hosszú sora távozott a sorból, köztük a második legnagyobb, a Rexona is.

post-seasontestday217-785479.jpg

Évek óta sodródik lefelé a lejtőn, tavaly pedig mélypontra ért a Williams: a 2012-ben még futamot nyert, korábban még patinásabb grove-i gárda egyetlen (szerencsés) vb-egységgel zárta a szezont. A gyenge teljesítményre az évek előrehaladtával a támogatók is figyelmesek lettek, sorra hagyták el a csapatot, a láncfolyamatot a Martini, a Randstad és a Petrobras távozása indította el. Robert Kubica Alfa Romeóhoz igazolásával a PKN Orlen olajvállalatot is elveszítette a Williams, lengyel lapértesülések szerint nem ez az egyedüli veszteség, ami a Sir Frank Williams nevével fémjelzett csapatot érte.

A Sportowe Fakty értesüléseire hivatkozva arról cikkezett a grandprix247.com, hogy a gárda második legnagyobb támogatója, a Rexona dezodormárka, valamint a Symantec, az Omnitude és a Tata vállalatok is meghátráltak. A spanyol AS úgy tudja, hogy csak a Rexona-szerződés megszűnésével évi 15 millió eurót bukik majd a csapat.

A nem éppen virágzó helyzetről az is árulkodik, hogy a Williams karácsony szentestéjén bejelentette, hogy eladta többségi tulajdonjogát legvirágzóbb leányvállalatában, a Williams Advanced Engineeringben. Mindezzel szemben sovány vigasz, hogy a csapat új pilótája, Nicholas Latifi jelentős anyagi támogatottsággal érkezik, édesapja ugyanis milliárdos, aki 2018-ban 350 millió dolláros részesedést vásárolt a McLarenben.

Ennek dacára a Williams előrelépésben reménykedve várja a 2020-as Formula–1-es szezont, még ha nem is vetkőzi le magáról sereghajtó státuszát.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4715396942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása