F1: Idén is a mezőny végén kulloghat a Williams

Erősebb lehet 2020-ban a Williams, a csapat ifjú versenyzője, George Russell szerint azonban ez sem garancia arra, hogy el is mozdulnak a mezőny végéről.

ek2v-grx0amfqle.jpg

Szörnyű évet zárt 2019-ben a Williams, az egykor patinásnak számító Formula–1-es csapat eddigi legrosszabb szezonját futva az összetett konstruktőri tabella legalján zárt mindössze egyetlen ponttal – az is annak köszönhető, hogy a kaotikus Német Nagydíjon utólag büntették az Alfa Romeókat, és így Robert Kubica a 10. helyre lépett előre.

A lengyel tovább is állt az Alfa Romeo fejlesztőversenyzői pozíciójába, míg George Russell új csapattársat kapott Nicholas Latifi személyében, aki az év egyetlen újonca lesz. Russell úgy véli, hogy javulhat idén a Williams, mivel számos – aerodinamikai – probléma gyökerét sikerült megtalálni. „Át kellett vizsgálnunk az autó alapstruktúrát, voltak ugyanis olyan részek, amik alapjaiban voltak rosszak” – árulta el a német Auto Motor und Sportnak.

„Valami nem volt rendben az aerodinamikával” – folytatta. – „A leszorítóerő nem volt állandó, és 2018-ban is volt már rá példa, hogy Lance [Stroll – szerk.] és Szergej [Szirotkin – szerk.] szinte a semmiből ütköztek. Nulláról kellett kezdenünk az egészet, de azóta már sikerült a jó útra térnünk.”

eks0wzbw4aaruro.jpg

Russell a német lap kérdésére elmondta azt is, hogy a Williams 2020-as versenygépe a 2019-es evolúciója lesz dizájn tekintetében, de ennek ellenére meggyőződése, hogy már lesz fejlődés. „Elköteleztünk magunkat egy stratégia iránt 2018 végén, de időbe telt, mire az alapoktól újraépítettük az autót. Sokáig semmilyen fejlődést nem láttunk a szélcsatornában, most azonban már más a helyzet. Határozottan jobbak leszünk 2020-ban” – magyarázta Russell.

Hiába azonban a magabiztosság, egyáltalán nem biztos, hogy a Williamsnek a szabályváltozásokat megelőző utolsó évben sikerül elmozdulnia a sereghajtó szerepéből, vagyis újabb nehéz évnek néz elébe a grove-i együttes.

„Arra számítok, hogy gyakrabban fogunk harcolni másokkal, de ha reálisan nézzük a helyzetet, be kell, hogy lássuk, hogy ez egy újabb kemény szezon lesz számunkra” – latolgatta csapata esélyeit a GP3-as és Formula–2-es bajnok. – „2018-ról 2019-re nagyot lépett előre a McLaren. Ha ugyanerre képesek lennénk mi is, és közben a Haas, a Racing Point és a Toro Rosso sem fejlődne, erős pozícióba kerülhetünk. Viszont amennyiben ők is találnak egy vagy két másodpercet, ugyanott leszünk, ahol eddig is voltunk.”

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1215396770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása