F1: A W Series bajnoka marad a Williamsnél

A Williams megerősítette, hogy 2020-ra is megtartja női fejlesztőversenyzőjét, Jamie Chadwicket.

1_j6i7330.jpg

A 21 éves brit versenyzőnő volt már kategóriagyőztes a Nordschleifén, 2015-ben bajnok lett a brit GT-bajnokság GT4-es kiírásában, majd futamot nyert a brit Formula–3-ban, a 2018/2019-es szezonban pedig első nőként húzta be az MRF Challenge téli szériáját. Tavaly igazolta le a Williams Formula–1-es alakulata a W Series első bajnokává koronázott Jamie Chadwicket a grove-i együttes pedig a minap közölte, hogy idén is igényt tart a brit versenyzőnő szolgálataira.

A kommünikéből kiderül, hogy Chadwicknek jelentősebb szerep jut a csapatnál: több időt tölthet majd a szimulátorban, több teendője lesz majd a pálya szélén, valamint a csapat központjában, továbbá a Williams médiaeseményein is jelenése lesz.

ROKiT WILLIAMS RACING on Twitter

I knew definitely it was something I wanted to continue." @JamieChadwick55 looks back on a successful 2019, and ahead to 2020, as she continues in her role as Development Driver. https://t.co/lVZmmzOEJV

„Fantasztikus lehetőség, hogy fejlesztőpilótaként a csapattal dolgozhatok. Felbecsülhetetlennek bizonyult a szimulátorban töltött idő, minden pillanatát élveztem. Már várom, hogy idén folytassam a munkát a Williamsszel” – nyilatkozta Chadwick, aki még korábban megerősítette, hogy idén visszatér a női formulaautós bajnokságba.

A Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams így fogadta Chadwick maradását: „Örömmel erősítem meg, hogy Jamie Chadwick folytatja munkáját a Williams versenyzői akadémiáján. Élvezettel töltött el, hogy részletesen figyelemmel kísérhettem Jamie fejlődését, mind a csapatnál, mind a W Seriesben eltöltött időben. Kitűnő munkát végzett, ezzel is promótálva a nőket a motorsportban. Büszkék vagyunk a munkájára” – mondta.

Mostanság rendre csak negatív hírek érkeztek a Williams háza tájáról, ez az első pozitívabb; mivel a grove-iak arra számítanak, hogy – a fejlődés ellenére – továbbra is sereghajtók lesznek, holott már így is rengeteg támogatót veszítettek el.

Fotó: W Series Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2015398582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása