F1: A Mercedestől féltette Verstappent a Red Bull

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko elárulta, hogy semmi áron sem akarták elveszíteni Max Verstappent – pláne nem a Mercedesszel szemben, még ha ehhez mélyen is a zsebükbe kellett nyúlniuk.

ap-1zahcwvan2111_hires_jpeg_24bit_rgb_news.jpg

Kulcsszerepet játszhat a pilótapiac 2021 utáni alakulásában a Red Bull keddi váratlan bejelentése, miszerint 2023 végéig biztosan a csapatnál marad Max Verstappen. Közismert, hogy a hollandot korábban szóba hozták a két rivális alakulattal, a Mercedesszel és a Ferrarival is. A mercedeses pletykáknak akkor kerítettek még nagyobb feneket, amikor elkezdték híresztelni azt, hogy 2021-től Lewis Hamilton átszerződhet a Ferrarihoz. Dr. Helmut Marko, az energiaitalos istálló tanácsadója bevallotta, mindenképpen meg akarta akadályozni, hogy elveszítsék Verstappent.

„Még a karácsonyi ünnepek alatt is a szerződéssel foglalkoztam, mert aggódtam amiatt, hogy 2021-re elveszíthetjük, és a Mercedeshez igazolhat” – beszélt nyíltan a német Auto Bild hasábjain a 76 éves osztrák. – „Az új kontraktus nem volt olcsó, de nem akartam semmilyen pókerjátszmának része lenni.”

„Nagyon fontos lépés volt ez számunkra, mert így magabiztosabban tekinthetünk a jövőbe” – tette hozzá a német Auto Motor und Sportnak. – „Eléggé nehéz volt ugyanis megsaccolni, mennyire valós a Hamilton-Ferrari sztori. Az azonban nyilvánvaló, hogy muszáj arra reagálnia, ha 2021-ben Hamilton a Ferrarihoz megy. Max lett volna az első versenyző egészen biztosan, akit célba vesznek.”

ap-227f3urjs1w11_news.jpg

El is kezdték pedzegetni, hogy az új megállapodással mennyi is lehet Verstappen fizetése: német és angol nyelvű sajtóértesülések 16 millió dolláros éves bérezésről cikkeznek, míg az olasz Motorsport.com úgy tudja, hogy akár 40 millió eurót is kaphat évente a nyolcszoros nagydíjgyőztes. Már a 16 millió dollár is egészen magas összeg, de amennyiben az olaszok értesülései fedik jobban a valóságot, Verstappen hasonló kereseti kategóriába kerülhet a jövő évtől, mint Lewis Hamilton és Sebastian Vettel az utóbbi években.

Érdekesség, hogy amíg Verstappen szerződése 2023-ig szól, addig a Hondával csak a mostani és a következő szezonra rendelkezik érvényes megállapodással a Red Bull. Markónak erre is volt mit reagálnia: „Hamarosan tárgyalásokat folytatunk a Hondával. Már az időpontra várok, hogy mikor is kell majd Japánba repülnöm” – erősítette meg.

Jelenleg csak négy versenyző jövője biztos a 2020-as Formula–1-es szezonon túl: Verstappené mellett Esteban Oconé, Sergio Pérezé, valamint Charles Leclerc-é – a renault-s szignó 2021, a Racing Point-os 2022, a ferraris pedig egészen 2024 végéig érvényes.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5115399438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása