WTCR: Michelisz oktat Sepangban, a második időmérőt is behúzta
WTCR 2019: Sepang - 2. időmérő edzés

Mindkét pole pozíciót megszerezte Michelisz Norbert a túraautó-világkupa sepangi záróhétvégéjén – ráadásul a riválisok száma a harmadára csökkent, a Lynk&Co ugyanis elvérzett.

375385368d1d8c5f7570f10f152eb8ed.jpg

A magyar szurkolók eksztatikus hangulatban várhatták a WTCR második malajziai kvalifikációját a bajnoki küzdelem szempontjából jól alakult kezdés, valamint az első időmérőn született Michelisz-pole után.

A háromrészes időmérő edzés első szakaszában a világkupa-éllovas Michelisz Norbert csapattársa, Nick Catsburg zárt az élen, közvetlenül a magyar pilóta előtt, valamint a cuprás Mikel Azconát megelőzve. Mind a négy Hyundai továbbjutott a Q2-be – Gabriele Tarquini és Augusto Farfus a 7., illetve a 8. helyen –, ugyanezt a Lynk&Co négyeséről már nem lehetett mondani. Olyannyira nem, hogy egyik Lynk&Co sem tudta beverekedni magát a legjobb 12-be: a bajnokesélyesek, Yvan Muller és Thed Björk a 13., valamint a 19. idővel estek ki, míg Yann Ehrlacher a 18., Andy Priaulx a 27. helyen búcsúzott – utóbbit még a legjobb szabadkártyás, a 25. helyezett João Paulo de Oliveira is megelőzte.

A Q1-ből a Lynk&Có-k elvérzése mellett említésre méltó az év végén gyári szinten kivonuló Audik bukdácsolása: Frédéric Vervisch és Jean-Karl Vernay már az első percekben, a felvezető kör legelején összeakadtak, majd a francia autóját lekoccolta csapattársa, Gordon Shedden is – később a francia kapott egy defektet, a négygyűrűsök részéről egyedül Vervisch jutott tovább, a 8. helyen.

Michelisz a második felvonásban megfutotta a hétvége legjobb idejét 2:13.054-gyel, mögötte Catsburg, Tarquini és Azcona végeztek, valamint a Lynk&Có-k kiesésével a magyar versenyzőre nézve egyetlen igazán veszélyes ellenfél, Esteban Guerrieri. A TOP-10 második felében az Alfa Romeók kései javulása kavarta meg a sorrendet: Kevin Ceccon a hetedik helyre ért oda, Augusto Farfus mögé, míg Ma Qing Hua a 10. idővel a fordított rajtrácsos pole-ba kvalifikálta magát a második versenyre.

Sokáig egy hajszálon múlott a fordított rajtelsőség Tassi Attilának, így viszont a 12. lett, ami szintén jó esélyt ad neki arra, hogy pontszerzésekkel zárja a 2019-es szezont a KCMG-Hondával.

Q2-es elsőségével járó kiváltságával élve elsőként lépett pályára a Q3-ban, 2:13.141-es körével pedig legyőzhetetlen időt autózva szerezte meg a második pole-t is Sepangban Michelisz Norbert. A magyar pilótát márkatársai követték, de Catsburg és Tarquini is több komolyabb hibát vétett a gyorskörén, így befért eléjük Guerrieri és Azcona kettőse – vagyis a két fő bajnokaspiráns fej-fej mellett, az első sorból várhatja majd az idény utolsó, 30. futamát; kettejüket jelenleg 15 pont választja el, még 75 egység szerezhető.

A szombati nap szünnap a WTCR mezőnyének, ugyanis megrendezik a motoros endurance-vb 8 órás versenyét, vasárnap azonban sor kerül az utolsó három versenyre, 8:15-ös, 11:15-ös, valamint 13:10-es kezdéssel magyar idő szerint – a futamokról élő szöveges tudósítást biztosítunk a Braking News Motorsporton, továbbá az Eurosport 1 és a közmédia (az első két futamot az M4 Sport, a harmadik a Duna World) élőben tűzi műsorra.

Eredmények hamarosan!

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6115350870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása