WTCR: Remekül kezdett Michelisz Sepangban
WTCR 2019: Sepang - 1-2. szabadedzés

Malajziában rendezik a túraautó-világkupa döntő hétvégéjét: a péntek hajnalban megrendezett szabadedzések eredményei alapján Michelisz Norbertnek áll a zászló – az éllovas magyar az 1. és 2. helyen kezdett, míg az ellenfelei jelentős lemaradásban.

143b49256ec40f3b8cf16a00b68db532.jpg

Magyar szempontból kétségkívül a valaha volt legfontosabb túraautós hétvége előtt állunk: Michelisz Norbert vezetésével jött meg ugyanis a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye 2019 utolsó állomására, a malajziai Sepangba – azonban vele együtt négyen vannak harcban a bajnoki címért, az összesen 28 pontos különbséget és a még megszerezhető 85 egységet figyelembe véve még számtalanféleképpen változhat a sorrend.

Közép-európai idő szerint nem éppen baráti időpontban, a péntek hajnali órákban rendezték meg a szabadedzéseket. Ezek közül az elsőt Michelisz zárta az élen 2:15.124-gyel, mögötte a magyar pilóta legfőbb üldözőjének – Esteban Guerrierinek – csapattársa, Néstor Girolami (Honda) mindössze 35 ezredmásodperccel maradt el, a harmadik-negyedik helyen pedig Mikel Azcona (Cupra) és Jean-Karl Vernay (Audi) végeztek.

b5c4052beee2cbc5c888426917161775.jpg

Michelisz az élen nyitott Sepangban. | Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Ami ténylegesen a riválisokat illeti, az FP1-en Guerrieri csak a 15. helyen kezdett, míg a Lynk&Có-k a mezőny utolsó harmadában tanyáztak le: a szintén az aspiránsok között jegyzett Thed Björk, Yvan Muller duó csak a 25., illetve a 26. időt autózta, de a háromszoros világbajnok Andy Priaulx is a 20. lett csupán, Yann Ehrlacher pedig a 29.

Ellenben szépen kezdtek a szabadkártyások, ugyanis az utolsó pillanatokban a Volkswagenről Team Engstler Hyundaijára váltó helyi versenyző, Mitchell Cheah az ötödik, a KCMG-Hondával a brazíliai születésű és japán licensszel induló João Paulo de Oliveira a hatodik helyen nyitott. A másik két egyfutamos induló közül a MotoGP-versenyző Hafizh Syahrin a 17. idővel, a cuprás Douglas Khoo a lista alján fejezte be a háromnegyedórás edzést.

Cheah és De Oliveira mögött Frédéric Vervisch zárt annak ellenére, hogy Audijával még a pályán is megállt. A Comtoyou Racing belgáját két hyundaios, Gabriele Tarquini és Nick Catsburg, valamint az általuk közrefogott Aurélien Panis (Cupra) tette teljessé az első tíz helyezett sorrendjét.

Balesetből sem volt hiány a nyitányon: Tarquini és Tom Coronel akadtak össze a célegyenes végén, aminek következtében a holland meg is forgott a Cuprával, aki aztán a 28. lett.

41e8d4870d29b3f61348700cffd4f80c.jpg

Coronel egy kis ideig farkasszemet nézett a többiekkel. | Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Az első szabadedzés végeredménye:

wtcr_2019_sepang_fp1.jpg

A kora reggeli órákban lebonyolított második tréningen Mikel Azcona állt az élre, az év újoncának kikiáltott spanyol elsőként ment be 2:15 alá, 2:14.989-cel, míg a sokáig ezúttal is vezető Michelisz egy második hellyel hangolt a hétvége kulcsfontosságú részére, az időmérő edzésekre – igaz, az első edzésen futott körénél nem tudott gyorsabb lenni. Jó hír számára azonban, hogy csapattársai is ott vannak a legjobb hét között: Tarquini közvetlenül mögötte, Catsburg és Augusto Farfus kettőse pedig a hatodik-hetedik helyen.

A hyundaios egységet az alfás Ma Qing Hua és Vervisch bontották meg a negyedik, valamint az ötödik pozícióban, a TOP-10 alsóházát Panis, Niels Langeveld (Audi) és Tiago Monteiro (Honda) alkották.

6a4033db27d92f6bf4ba1d66e0fab250.jpg

Azconáé a második edzés. | Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

A Münnich Motorsport ezúttal mindkét Hondájával a legjobb tízen kívülre szorult, de a Girolami-Guerrieri duó így is ott van a 11-12. helyen, miközben a legjobb Lynk&Có-s pilótaként záró Yvan Muller csak a tizenötödik. A másik három Lynk&Có-val Priaulx a 19., Björk a 23., Ehrlacher pedig a 27. helyen végzett.

A mezőny másik magyarja, Tassi Attila számottevően javult a két edzés folyamán: az elsőn a 27., a másodikon pedig – 1,3 másodpercet gyorsulva – a 18. helyen zárt – a KCMG magyarja egyébként azon kevés versenyzők egyike, aki már versenyezhetett a korábbi Forma-1-es pályán: még 2016-ban, a nemzetközi TCR-sorozatban.

A második szabadedzés végeredménye:

wtcr_2019_sepang_fp2.jpg

Az első időmérő edzést 8:15-től, a másodikat 12:30-tól rendezik magyar idő szerint: mindkettőt élőben lehet követni az M4 Sport webes felületén, az m4sport.hu-n, továbbá az elsőt maga az M4 Sport és a WTCR hivatalos Facebook-oldala is műsorra tűzi. A versenyek vasárnap lesznek esedékesek, mivel szombaton a motoros endurance-vb mezőnye lép pályára: ezeket az Eurosport 1 és a közmédia (az első kettőt az M4 Sport, az utolsót a Duna World) is élőben közvetíti – emellett a három futamról a Braking News Motorsport is élő képes-szöveges közvetítéssel jelentkezik!

Nyitókép: Gregory Lenormand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4315350410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása