WTCR: Hatalmas fölénnyel Micheliszé az első időmérő, a Lynk&Có-k hátul
WTCR 2019: Sepang - 1. időmérő edzés

Sorsdöntő hétvégén idei harmadik pole-jával növelte esélyeit a világkupa-címre Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője már 14 ponttal vezet. A riválisok a fasorban sincsenek.

2301991e95652b16ec4979e529660510.jpg

A remekül sikerült kezdést követően a WTCR szezonzárójának helyszínén, Malajziában Michelisz Norbert brillírozott az első időmérő edzésen is: majdnem négy tizedmásodperces fórral szerezte meg a pole-t az első futamra. A BRC magyarja idén harmadjára bizonyult a legjobbnak egykörös tempóban, igaz, a kiváló 2:13.748-as idejéhez Gabriele Tarquini is hozzájárult némi szélárnyékkal, de ez sem vesz el a magyar pilóta érdemeiből; öt egységgel, 14 pontosra növelte az előnyét az összetett lista élén.

Némi meglepetésre azonban Aurélien Panis lett a második Michelisz mögött, ahogyan a harmadik helyen sem a bajnokesélyes Esteban Guerrieri, hanem csapattársa, Néstor Girolami bukkant fel a Münnich-Hondával; a legjobb öt közé pedig a második szabadedzést az élen záró Mikel Azcona (Cupra), valamint Frédéric Vervisch (Audi) is bekerült. A 6-7-8. helyen valóságos Hyundai-konvoj sorakozott fel Augusto Farfusszal, Nicky Catsburggal és Tarquinivel – ez pedig Guerrierinek rossz hír, mivel csak a 10. rajthelyet szerezte meg.

Az argentin hondás mégis kedvezőbb helyzetből várja a folytatás, mint a Lynk&Có-k, amelyek pillanatnyilag szinte még a pontszerzésre is esélytelennek tűnnek – a gyakorlások után felmerült ugyan a gyanú, hogy altatnak a Cyan Racing versenyzői, de az első kvalifikációs körök után nyilvánvalóvá vált, hogy erről szó sincs. Legelőrébb Yvan Muller zárt, viszont a négyszeres világbajnok is csak a 16. helyen zárt – a szélárnyékozós csapatmunka ellenére –, míg a márka másik bajnokesélyese, Thed Björk a 28.-on, Yann Ehrlacher és Andy Priaulx pedig a 24., illetve a 27. lett.

A mezőny másik magyar érdekeltsége, Tassi Attila a 21. rajtkockába kvalifikált az első versenyre, amit vasárnap reggel rendeznek. Előtte azonban még sor kerül a második időmérő edzésre, melyet 12:30-as kezdéssel lehet figyelemmel követni az m4sport.hu-n.

Az első időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2019_sepang_q1.jpg

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8615350500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása