F2: Kiderült, ki lesz Hubert utódja az Ardennél

A Forma-2-es bajnokság 2019-es szezonjának hátralevő két hétvégéjén Artem Markelov ugrik be az Ardennél az előző hónap végén tragikus körülmények között elhunyt Anthoine Hubert-re.

1017566010-lat-20190623-_l5r9638.jpg

A belgiumi főfutamon történt, Anthoine Hubert halálát okozó tömegbaleset után az Arden úgy döntött, hogy az olaszországi Forma-2-es hétvégén csak egy autót indít, a francia emléke előtt tisztelegve. Hasonlóan csonka felállással mutatkozott Monzában a Trident és a Sauber Junior Team by Charouz csapata is, miután autóikat a balesetet követő hatósági vizsgálatokra lefoglalták.

Az Arden csapat azonban bejelentette, hogy Oroszországban, illetve az idényzáró helyszínén, Abu-Dzabiban már nem marad üresen Hubert autója, a hazai közönsége előtt visszatérő Artem Markelov lesz Tatiana Calderón csapattársa. Markelov a 22-es számmal indul, már csak azért is, mert Hubert 19-es rajtszámát az idei évre kegyeleti okokból visszavonultatták.

1017517502-lat-20190523-_r3i4144.jpg

„Először is le szeretném szögezni, hogy a legjobb formámat igyekszem nyújtani Anthoine családjáért. Ez a srác ugyanis nem csak egy jó versenyző, hanem egy nagyszerű ember volt, aki mindig vidám és mosolygós volt. Mindenkinek bebizonyította a tehetségét”

– kommentálta a hírt Markelov. – „Köszönöm a csapatnak, hogy bíznak bennem, és nagyon örülök, hogy a bajnokság visszalevő részében az Ardennél vezethetek. Remek lehetőség ez arra, hogy újra induljak a hazai versenyemen.”

2014 és 2018 összesen 110 versenyen állt rajthoz Markelov a Forma-2-ben, valamint annak jogelődjében, a GP2-ben; legjobb összetettbéli eredményét 2017-ben érte el, második lett. Az idei év előtt úgy döntött azonban, hogy a Super Formula mezőnyéhez szegődik. Nem ez az első beugrás idén az orosznak, Monacóban az MP Motorsportnál pótolta Jordan Kinget, aki inkább az Indy 500-at választotta – egy 6. és egy 4. hellyel távozott a hercegségből.

Már korántsem alakultak ilyen jól a dolgai a Super Formulában, még csak pontot sem szerzett idáig Japánban. Okayamában, a bajnokság következő helyszínén Yuichi Nakayama váltja őt a Team LeMans felállásában.

_sla8999.jpg

A Sauber Junior Team by Charouz szintén orosz versenyzőt választott helyettesnek: a súlyos sérülésekkel kezelt, ám a mesterséges kómából már felébresztett Juan Manuel Correa helyén Matevos Isaakyan indul. A 21 éves pilóta korábban a GP3-ban, a Formula V8 3,5-ben és a WEC-ben is megfordult többek között. A Tridentnél pedig visszatér a Giuliano Alesi „kedvéért” félreállított Ralph Boschung.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media), Sam Bloxham (GP3 Series Media Services)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5415164172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása