F2: Horrorbaleset a spái főfutamon, meghalt Anthoine Hubert

1017700336-lat-20190831-_gh23577.jpg

Tragikus véget ért a szombati nap Spa-Francorchamps-ban: óriási tömegbalesettel indult és ért is véget a Forma-2-esek főfutama – sajnálatos módon halálos áldozata is akadt az incidensnek, Anthoine Hubert személyében.

Nem sokkal a Forma-1-es időmérő edzés után rendezték meg a Forma-2-esek főversenyét Belgiumban. A pole-ból az ART Grand Prix-s Nyck de Vries rajtolt, a futamot viszont mindössze két kör után félbe kellett szakítani piros zászlóval, majd közölték, hogy már nem lesz újraindítás.

Történt ugyanis, hogy az Eau Rouge kijáratánál, a Raidillon-kanyarban kicsúszott és a falnak ütközött az Arden pilótája, Anthoine Hubert. A pályára visszasodródó autót aztán telibe a Sauber Junior Team by Charouz amerikaija, Juan Manuel Correa, majd belekeveredett az ütközésbe a tridentes Giuliano Alesi. Hubert autója tulajdonképpen kettétört, és Correáé is csúnyán megrongálódott.

A baleset helyszínére mentőautók tömkelege érkezett ki, sokáig semmit nem lehetett tudni a versenyzők állapotáról. Majdnem kétórányi várakozás után, közép-európai idő szerint néhány perccel este 19 óra előtt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közleményben tudatta, hogy Hubert életét vesztette a balesetben.

Alesi sértetlenül megúszta a balesetet, Correa állapotát pedig a CHU Liège Kórházban stabilizálták.

Frissítés: A Forma-2 sajtóirodája megerősítette, hogy Anthoine Hubert emlékét tiszteletben tartva nem rendezik meg a holnapi sprintfutamot sem.

Nekrológ: Anthoine Hubert (1996-2019)

Lyonban született 1996. szeptember 22-én, gokartozni pedig 2006-ban kezdett el Anthoine Hubert. A formaautózás világában 2013-ban mutatkozott be, és első nekifutásra megnyerte a francia F4-es bajnokságot. A következő két évét a Formula Renault 2.0-ás Európa-kupában töltötte – első szezonját a 15., a másodikat pedig az ötödik helyen zárta a francia a Tech 1 Racing színeiben.

2016-ban a Van Amersfoort Racinghez és a Forma-3-as Európa-bajnokságba igazolt, végül a 8. lett a bajnokságban egy pole-lal és egy futamgyőzelemmel. 2017-ben a GP3 jelentette a következő mérföldkövet, ahol az ART Grand Prix színeiben debütált – első évében a negyedik helyen rangsorolták az összetettben, tavaly pedig bajnokká koronázták.

_56i5994.jpg

Diadalmenetét követően szintet lépett, és idén már a Forma-2-ben próbált szerencsét az Arden-istállóval. Ígéretesen indult a szezonja, mivel Monacóban, majd hazai pályáján, a franciaországi Paul Ricard-on is behúzta a sprintfutamot – a hétvége előtt a 8. helyen állt a bajnokságban.

2018 májusában csatlakozott a Renault Sport Academy-hez, a mostani szezonban már teljes mértékben a francia gyár támogatását élvezte. Azt híresztelték róla az utóbbi hetekben, hogy jövőre már egy topcsapatnál folytathatta volna a Forma-2-ben – de sajnálatos módon már nem tudjuk meg róla, mire lett volna képes. 22 évet élt; nyugodjék békében!

A Braking News Motorsport szerkesztősége kegyeleti okokból képeket és videót nem oszt meg a balesetről, és ezúton fejezi ki részvétét Anthoine Hubert családja és hozzátartozói, illetve a Forma-2-es és a Forma-3-as paddock tagjai iránt.

Fotó: Gareth Harford / LAT Images (FIA Formula 2 Media), Zak Mauger / GP3 Series Media Service

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1015033736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása