F2: Kapkodhatnak az élcsapatok az újonc után

1017643363-lat-20190802-_l5r4333.jpg

Sajtóértesülések szerint több Forma-2-es élcsapat is érdeklődik az Arden újonca, Anthoine Hubert iránt.

Azt követően, hogy bajnokká koronázták a GP3-ban, a Forma-2-ben folytathatta pályafutását Anthoine Hubert. A francia versenyző – aki egyébként a Renault támogatását élvezi – az Arden színeiben ejthette meg a bemutatkozását, a szezon kétharmadánál pedig nyolcadik a bajnokságban, miután nyert a monacói és a franciaországi sprintversenyen is. A legjobb újonc mégsem Hubert a jelen állás szerint, hanem az UNI-Virtuosi Racing újonca, Guanyu Zhou, noha a kínai „csak” négy harmadik helyet tud felmutatni legjobb eredményként.

Ennek ellenére minden jel arra mutat, hogy 2020-ban már az egyik topistállóval szállhat harcba a Forma-2-es bajnoki címért. A Motorsport.com úgy tudja ugyanis, hogy korábbi GP3-as csapata, az ART Grand Prix mellett a DAMS és a HWA-támogatott Arden is szívesen fogadná a 22 esztendős versenyzőt.

„Már elkezdődtek a tárgyalások, ami a jövő évet illeti; úgy tűnik, újabb szezont fogok futni a Forma-2-ben. Természetesen még találnunk kell némi pénzt hozzá, és meg is kell dolgoznunk érte. A cél az, hogy [2020-ban] harcoljak a bajnoki címért, több opciót is számításba veszünk. Különböző lehetőségeink is vannak”

– nyilatkozta a szakportálnak Hubert. – „Erősek voltunk a szezon első felében, ami segített nekünk, de meg kell mutatunk, mire vagyok képes. Ugyanis több csapat érdeklődik irántam, ami nagyon jó.”

1017565705-lat-20190623-_r3i3544.jpg

„Ugyanakkor muszáj továbbra is a saját dolgomra koncentrálnom, és arra, amit csinálnom kell. Nem örülök annak, hogy volt két rossz hétvégénk is [Bakuban és a Hungaroringen]. Bármi is lesz a jövőben, idén muszáj jól teljesítenünk” – tette hozzá a francia.

Bármelyik csapat is igazolja le Hubert-t, az szinte már biztos, hogy találnia kell mellé egy nagyobb anyagi háttérrel rendelkező csapattársat. Logikus lépés lehet számára, ha visszatér az ART-hez, már csak azért is, mert amennyiben a csapat jelenlegi versenyzője, Nyck de Vries idén megnyeri a bajnokságot, nem térhet vissza a bajnokságba – így megüresedne egy hely az orosz Nyikita Mazepin mellett.

De Vriesé mellett Nicholas Latifi (DAMS) és Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi Racing) visszatérése is valószínűtlen – főleg úgy, hogy a kanadai versenyzőt a Williams Forma-1-es ülésével is szóba hozták, ami a 2020-as szezont illeti. Ha pedig Ghiotto helyét venné át, az UNI-Virtuosi csapatánál két Renault-junior is lenne, mivel Zhou is a francia gárda kötelékébe tartozik.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2015017580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása