F2: Már nincs kómában Correa, de versenyt fut az idővel

Szombatra virradóan újabb közleményt adtak ki a spái halálos Forma-2-es baleset sérültjének, Juan Manuel Correának az állapotáról. Az amerikai-ecuadori versenyző lába miatt aggódnak az orvosok.

1017491430-lat-20190511-am1t0892.jpg

Fontos lépést tett meg Juan Manuel Correa – derült ki a családja által kiadott közleményből. A Sauber Junior Team by Charouz Forma-2-es pilóta ugyanis már nincs kómában, az orvosok leálltak a műtüdős kezeléssel is, azonban így is versenyt fut az idővel: a lábait ugyanis minél hamarabb meg kellene operálni, ám ez nem lehetséges, amíg nincsenek kellően megerősödve a tüdői.

A lábsérüléseivel utoljára még az Anthoine Hubert halálát okozó baleset napján foglalkoztak az orvosok az időközben felmerült akut, tüdőkárosodás okozta légzési elégtelenség miatt. Az idő viszont egyre csak fogy, így az Egyesült Királyságban – ahol kezelik Correát – amiatt aggódnak az orvosok, hogy nem tudják majd megmenteni a versenyző jobb alsó végtagját.

„Juan Manuel már tudatánál van, de még nincs teljesen ébren. Az orvosok jelentése szerint ez az állapot még néhány napon át fenn fog állni, miután több mint két hétig mesterséges kómában. Azt is hozzátették, hogy orvosi szempontból törékenynek és kiszolgáltatottnak számít, így továbbra is az intenzív osztályon kezelik. Az állapota immár nem kritikus, hanem súlyos” – olvasható még az Instagramra feltöltött közleményben.

NEWS - Medical Update: Juan Manuel Correa - Friday September 20, 2019 As of today, Juan Manuel Correa has been removed from the ECMO machine, life support and taken out of induced coma. While this is great news and a major step in the right direction, he is still in a race against time. Juan Manuel is conscious, but not fully yet awake. Doctors report that this will take a few days due to being in induced coma for more than two weeks. They have also stated that Juan Manuel is fragile and still vulnerable medically speaking and that he remains in the Intensive Care Unit. His condition has been upgraded from critical to serious. The medical priority for Juan Manuel now shifts from the lungs to the leg injuries that were sustained more than two weeks ago and have not been addressed since the initial emergency intervention the day of the incident. Doctors are in a race against time to perform a pending major surgery in order to minimize risk of irreversible injuries to his right lower extremity but can't proceed until lungs are ready to withstand a lengthy operation. Additional details will be provided on Juan Manuel's condition when available. #StayStrongJM NEWS - Informe Medico de Juan Manuel Correa, Viernes 20 de Septiembre 2019 Juan Manuel va ganando su particular carrera de resistencia y ya le ha sido retirada la respiración asistida por medio de la máquina ECMO y el respirador artificial. Está iniciándose el proceso para salir del coma inducido. Aunque esto significa un gran avance en la buena dirección, todavía está librando una carrera contra el crono. Juan Manuel está consciente pero no ha despertado del todo. Como señalan los médicos, despertar después de más de dos semanas en coma inducido es un proceso lento, que se va desarrollando paulatinamente y que requiere su tiempo. Juan Manuel es aun frágil y todavía vulnerable medicamente hablando y por el momento seguirá en la Unidad de Cuidados Intensivos, pero su condición ha pasado de ser crítica a grave". La prioridad médica para Juan Manuel va pasando lentamente de los pulmones a las piernas, que no han sido tratadas en profundidad desde la intervención de urgencia del día del accidente.

13.8k Likes, 1,079 Comments - Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) on Instagram: "NEWS - Medical Update: Juan Manuel Correa - Friday September 20, 2019 As of today, Juan Manuel..."

Fotó: LAT Images / FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3015158078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása