F1: 30 év feletti pilótának szavazhat bizalmat a Red Bull?

ap-1zsnr2xj91w12_news.jpg

Bizarr helyzet alakulhat ki a Red Bull utánpótlás-programjában: azt rebesgetik ugyanis, hogy jövőre az egyik Toro Rosso-ülésért akár egy 31 éves japán versenyző, nevezetesen Naoki Yamamoto is bejelentkezhet.

Ahogyan azt már több alkalommal is említettük cikkeinkben, szorul a hurok a Red Bull pilótaprogramja körül. Alexander Albon és Pierre Gasly helycseréje után a következő fordulatot az energiaital-gyártó mindkét Forma-1-es csapatának motorokat szállító Honda hozhatja. A japán márkának nem titkoltan az a célja ugyanis, hogy japán versenyzőt protezsáljon a száguldó cirkuszba, és igencsak meredeknek hangzó sajtóértesülések szerint a terv rövidesen beteljesülhet.

Azért is lenne ez fontos a Hondának, mert legutóbb 2014-ben indult japán pilóta a Forma-1-ben, amikor a csődbe ment Caterhammel együtt Kamui Kobayashi is távozott a mezőnyből. A következő jelölt Naoki Yamamoto lehet, aki 2013-ban és 2018-ban megnyerte a japán Super Formulát, sőt: tavaly a Super GT-ben is csúcsra ért, méghozzá a 2009-es F1-világbajnok Jenson Buttonnal.

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke korábban elmondta, hogy adott esetben nyitott arra, hogy egy japán versenyzőt futtasson, amennyiben tehetséges és szerves részét tudja alkotni a csapatnak. Csakhogy Yamamoto abban a tekintetben kilógna a „sorból”, hogy már 31 éves, a Red Bull fiókcsapata pedig alapvetően a fiatal versenyzők pályafutását hivatott beindítani.

Az viszont a japán mellett szól, hogy van elég F1-es szuperlicensz-pontja, míg a Red Bullnál sorakozó juniorokról ez nem mondható el – ez pedig az év vége előtt nem is fog változni, és akkor is csak abban az esetben, ha az észt Jüri Vips legalább harmadik lesz a Forma-3-as bajnokság végelszámolásánál. Még az is előfordulhat, hogy Yamamoto a Japán Nagydíj első szabadedzésén pályára is viheti az STR14-est…

Fotó: Philip Platzer / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9015016192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása