F1: Albon váltja Gaslyt a Red Bullnál a Belga Nagydíjtól – hivatalos!

ap-1zsa54bjn1w11_news.jpg

A Red Bull váratlanul bejelentette, hogy – korábbi ígéretei ellenére – versenyzőt cserél szezon közben, így az év végéig az újonc Alexander Albon lesz Max Verstappen csapattársa.

Nem sikerült meggyőző bemutatkozást produkálnia Pierre Gaslynak a Red Bullnál, ahol valami több mint egy, a fiókcsapatnál, vagyis a Toro Rossónál eltöltött szezon után kapott lehetőséget. Az még hagyján, hogy rendre alulmaradt tapasztaltabb csapattársával, az idáig két győzelmet szerző és ezzel a bajnokság harmadik helyén álló Max Verstappennel szemben, de még csak dobogóra sem tudott állni idáig. Sőt, tizenkét futam után csak 63 pont szerepel a neve mellett, ami majdnemhogy csak a harmada Verstappen 181 egységének, arról nem is beszélve, hogy a mclarenes Carlos Sainz Jr. mindössze öt pontra van már csak tőle...

Noha a Red Bull az elmúlt hetekben – a láthatóan egyre égetőbb helyzet ellenére – több alkalommal is leszögezte, hogy 2019-ben nem lesz már évközi pilótacsere, úgy néz ki, mégis szükségesnek látták a lépést. Hétfőn délelőtt ugyanis egészen váratlanul bejelentették, hogy a Toro Rosso újonca, Alexander Albon váltja a 2016-os GP2-es bajnokot Verstappen oldalán, a francia pedig visszatér a faenzai gárdához év végéig.

Úgy fogalmaz közleményében a Red Bull, hogy „egyedülálló pozícióban van ahhoz, hogy négy szerződtetett Forma-1-es pilótát rotáljon a csapat és a Toro Rosso között. A csapat arra fogja használni a következő kilenc versenyt, hogy kiértékeljék Alex [Albon] teljesítményét a következő kilenc verseny azért, hogy informáltan döntsenek abban, hogy ki legyen Max [Verstappen] csapattársa 2020-ban.

Hozzá kell tenni, hogy nem ez az első alkalom, hogy a Red Bull él a fiókcsapat nyújtotta lehetőségekkel. 2016-ban éppen így, csak a szezon menetét tekintve jóval korábban, a Spanyol Nagydíjon mutatkozhatott be a Milton Keynes-i együttesnél Verstappen is, aki akkor Albon eddigi csapattársát, Danyiil Kvjatot váltotta az azóta már a Renault-hoz átigazolt Daniel Ricciardo oldalán. Egyébként sokan arra számították, hogy a kiemelkedő formában visszatérő és a Toro Rossót közel 11 év után újra dobogóra juttató oroszra esik a választás, amennyiben úgy dönt a topcsapat, hogy cserélni akar.

Albonra pedig most garantált mély víz már tizenkét Forma-1-es futammal a háta mögött, eddigi legjobb eredményét a kaotikus Német Nagydíjon érte el, amit a hatodik helyen fejezett be.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4215006048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása