F1: A Red Bull ígéri, nem lesz évközi pilótacsere

ap-1zsxu1hj92111_hires_jpeg_24bit_rgb_news.jpg

Rezeg a léc Pierre Gasly alatt, de a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko legutóbbi nyilatkozatában leszögezte, hogy a franciának nem kell tartania lefokozástól vagy menesztéstől a szezon közben.

Max Verstappen kiváló formában kezdte a 2019-es szezont a Red Bull-Hondával: azok után, hogy Ausztráliában, majd Spanyolországban is dobogóra állt, a Red Bull Ringen győzni is tudott. Ugyanez már nem mondható el újdonsült csapattársáról, Pierre Gaslyról, akit a Milton Keynes-i gárda mindössze alig több mint egy év után vett magához a Toro Rossótól, Daniel Ricciardo távozását követően.

A francia az összes versenyen kikapott Verstappentől, és időmérő edzésen is csak egyszer tudott előtte zárni, amikor a holland egy kései piros zászlós félbeszakítás miatt a Q2-ben ragadt. Legjobb eredményét Monacóban érte el egy 5. hely formájában, teljesítményére pedig már a Red Bull vezetése is elkezdett szúrós szemmel nézni az utóbbi hétvégékén, a szezon feléhez közeledve.

ap-1zsvjpy8s2111_news.jpg

Azonban úgy tűnik, a korábbi GP2-es bajnoknak nem kell attól tartania, hogy a szezon közepén kiteszik a csapatból, mint ahogyan az volt anno, Danyiil Kvjat esetében.

„Pierre nagyon keményen dolgozik a csapatnál, és emiatt gyakorol jóval többet a szimulátorban. Ilyenkor is, ezért nincs velünk jelenleg”

– nyilatkozta Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsportos részlegének tanácsadója.

„Nem is szerepel a terveink között az, hogy lecseréljük őt egy másik versenyzővel. Egy nagyon fiatal mérnökkel dolgozik együtt, ami egyikőjükre nézve sem szerencsés. Ráadásul a szükséges önbizalma sincs meg, amióta balesetezett Barcelonában.”

Marko egyelőre arról sem szeretne igazán beszélni, hogy mi lesz 2020-ban.

„Számos erős versenyt láthattunk Pierre-től, és együtt fogunk működni vele, hogy segítsük őt. Ami a 2020-as felállást illeti, szeptembernél vagy októbernél hamarabb nem lesz fejlemény.”

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2314922570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása