DTM: Az Audi lemészárolta a mezőnyt a vasárnapi időmérőn, Rasté a pole
DTM 2019: Brands Hatch - 2. időmérő edzés

a1910551_large.jpg

Brutális Audi-erődemonstrációt hozott a német túraautó-bajnokság (DTM) második kvalifikációja a 2019-es szezon utolsó Németországon kívüli állomásán. A bajnoki éllovas René Rast indulhat az élről a vasárnapi versenyen, az Audi pedig kibérelte az első négy rajtsort.

Rég dominált ekkora fölénnyel gyártó a DTM-ben, mint tette azt az Audi a Brands Hatch-i hétvége második időmérőjén: az első nyolc rajtkockában ugyanis az ingolstadti márka versenyzői végeztek. Egyébként száraz, napos idő fogadta a mezőnyt a 20 perces időmérőn, amelyet szinte végig René Rast vezetett – az összetett élén álló 2017-es bajnok végül 1:15.134-gyel szerezte meg idei ötödik pole-ját.

Rast mögött Loïc Duval már majdnem három, míg a harmadiknak kvalifikáló Robin Frijns kereken hét tizeddel volt elmaradva. A hollandhoz képest viszont két tizeden belül zárt Jamie Green, Mike Rockenfeller, Nico Müller és a két WRT-s, Pietro Fittipaldi és Jonathan Aberdein is. A nyolc Audi RS5-ös mellé még Philipp Eng BMW-je és Daniel Juncadella Aston Martinja fért be az első tíz közé.

A szombati futamgyőztes, Marco Wittmann csak a 12. időt autózta, az Aston Martin pedig nem tudta átmenteni a változékony körülmények között mutatott formáját: a másik három Vantage DTM a vitatható büntetést maga után vonó rajtjával brillírozó Paul di Restával, Jake Dennisszel és Ferdinand Habsburggal a 15., a 17. és a 18. rajtkockába sorakozhat majd fel.

A második futam 14:30-kor rajtol, az események élőben követhetőek a DTM hivatalos YouTube-csatornáján.

A második időmérő edzés végeredménye IDE kattintva érhető el.

Fotó: Michael Kunkel / Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2915004776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása