DTM: „15 évre visszamenőleg büntessenek meg mindenkit!”

dtm-1565446689.jpg

Bombarajtnak látszott, de végül öt másodperces büntetést ért – az R-Motorsport skótját, Paul di Restát felbosszantotta a stewardok döntése; elmondta, hogy ennyi erővel mindenkire rójanak ki büntetést utólag az elmúlt másfél évtizedből.

Bár az Aston Martin továbbra is gyengén muzsikál a DTM-ben, a Brands Hatch-i változékony körülmények között meg-megvillant a brit manufaktúra: Paul di Resta ugyanis a második sorba kvalifikált az első időmérő edzésen, majd a szombati versenyen elején látszólag tökéletes rajttal ugrott az élre – ám a stewardok nem így látták, és rajtnál való kiugrás miatt öt másodperces időbüntetéssel sújtották 2010 bajnokát, aki a későbbiekben műszaki hiba miatt ki is állt.

„Nem gondolom, hogy kiugrottam volna, és a csapat sem így látta. A valóság az az elmúlt 15 évet nézve, hogy amennyiben ez büntetést ért, az elmúlt 15 évben minden egyes rajtot meg kellett volna büntetni”

– fogalmazott élesen a versenyfelügyelők döntéséről a Touringcars.net hasábjain Di Resta. – „Ők nyilván másképp látják, de szerintem ez durva.”

Di Resta rajtja fedélzei kamerás képből. (Optimális esetben 5:25-től indul a videó.)

dtm-1565451862.jpg

„Ez egy fontos hétvége az Aston Martinnak. Taktikai szempontból erősek vagyunk, most pedig arra kell koncentrálnunk, mire vagyunk képesek vasárnap. Nem vagyok benne biztos, hogy a győzelemért is harcban vagyunk, mert sokan voltak, akik gyorsabbak nálunk, de egyértelműen a TOP-5-tel szemezünk” – fűzte hozzá a Forma-1-et is megjárt pilóta annak kapcsán, hogy mik a további kilátások azt követően, hogy az első boxkiállásig vezette az első futamot.

„Tisztában vagyunk az autó működési tartományaival. Akadt néhány mechanikai gondunk, amikre rá kell néznünk, mert egy simán működőképes autóra van szükségünk. Ugyanis amennyiben több pontot tudunk szerezni, nagyon boldogok leszünk” – zárta gondolatait az R-Motorsport versenyzője.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5015004472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metalex 2019.08.13. 10:59:05

Nem volt korai a rajt. Ez egy tökéletes rajtolás volt.
Gratulálok a stewartoknak, megint.......
Szétb@sszák az összes technikai sportot, a nézhetetlen F1 után, sorban.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása