F1: A Red Bull továbbra sem tervezi kirúgni Gaslyt

ap-213b5b1j52111_news.jpg

Miután a Német Nagydíjon újfent alulmúlta a várakozásokat Pierre Gasly, ismét pletykatéma lett a menesztése – de a Red Bull motorsportrészlegének tanácsadója, Dr. Helmut Marko igyekezett megnyugtatni a kedélyeket.

Silverstone-i jó szereplése után Hockenheimben ismét azt a Pierre Gaslyt láthattuk, akit javarészt a 2019-es Forma-1-es szezon első felében. Ugyan az időmérő edzésen még elcsípte a negyedik helyet, de a Német Nagydíjon zúduló eső szó szerint elmosta a franciát, ezzel együtt a dobogós esélyeit is – ráadásul, hasonlóan a pénteki naphoz, ezúttal sem maradt egyben a Red Bull-Hondája, miután az utolsó körökben ütközött a Toro Rosso újoncával, Alexander Albonnal.

Mindeközben Albon csapattársa, Danyiil Kvjat dobogóra vitte a Toro Rossót több mint 10 év után, így az is képbe került, hogy az orosz váltja Gaslyt a Red Bullnál, ahogyan őt váltotta le az esőfutamon az idei második győzelmét arató Max Verstappen még 2016-ban. Azonban a Red Bull részéről Dr. Helmut Marko elejét vette a spekulációknak, és mindenkit biztosított arról (megint), hogy idén már nem lesz pilótacsere.

„Ebben az évben már nem fogunk cserélni, a szezon a jelenlegi felállásban fogjuk befejezni”

– szögezte le a Motorsport.com hasábjain a tanácsadó, aki arra a kérdésre, hogy Kvjat rohamosan javuló formája növeli-e a nyomást Gasly vállán, csak annyit felelt, hogy „biztosan”.

ap-213b31jy92111_news.jpg

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is kifejtette a véleményét: szerinte hullámzó hétvégét zárt Gasly Németországban, de természetesen őt is frusztrációval tölti el az elvesztett pontok.

„Fel is út, le is út. [Pierre-nek] jó időmérője volt, de az első kerékcsere során nehézségei adódtak, mert gondunk akadt a jobb hátsó kerékcsavarral. Utána pedig vissza is kellett tartani őt, mert autók hosszú sora jött be a pitbe. [A folytatásban] elkezdett felzárkózni, az utolsó újraindításnál meg is előzte Vettelt, de a következő három körben leszélesítette az 1-es kanyart, így többen is elmentek mellette. Így került harcba Albonnal, ütköztek, ami frusztráló, mert jó lehetőség lett volna ma arra, hogy pontokat raboljunk a Ferraritól, de a több mint 20 helyett csak 7-et vagy 8-at sikerült.”

Horner egyértelművé tette, hogy Gasly teljesítményére is szükség lenne ahhoz, hogy a konstruktőri bajnokságban legyen esélye a Red Bullnak a Ferrari ellen a második helyét – csakhogy a franciát az egyéni kiírásban lassacskán a mclarenes Carlos Sainz Jr. is utoléri, aki az utolsó négy versenyén egy ötödik, két hatodik és egy nyolcadik helyével összesen 30 pontot szerzett, míg Gasly 19-et.

„Muszáj rágyúrnunk a kettős pontszerzésekre, azt gondolom. Ez lesz a célunk az év második felében, hogy ledolgozhassuk a lemaradásunkat”

– tette hozzá Horner a második helyhez fűződő esélyek kapcsán.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9614987236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása