F1: Hamilton nem érezte jól magát, már Ocon is készenlétben volt

m205669.jpg

Betegség miatt csak egy hajszál hiányzott ahhoz, hogy Lewis Hamilton nélkül rendezzék meg a Német Nagydíj időmérő edzés. Végül jobban lett a brit, de a Mercedesnél már Esteban Ocont is riasztották.

Kis híján kidőlt a Forma-1-es Német Nagydíj utolsó szabadedzése előtt Lewis Hamilton – a bajnoki pontverseny éllovasa a Motorsport.com-nak elárulta, hogy a reggeli órákban nem érezte jól magát, torokgyulladásra panaszkodott. Annyira rossz volt a helyzet, hogy a Mercedesnek már arra is voltak forgatókönyvei, mi van akkor, ha az ötszörös világbajnok nem tudja vállalni a folytatást.

„Már arra is felkészültünk, ha esetleg nem tudnék autóba ülni. Végül abszolválni tudtam a szabadedzést, pedig már egy másik versenyző is készenlétben volt, arra az esetre, ha a legrosszabb forgatókönyv valósulna meg. Aztán sikerült ezt áthidalniuk, méghozzá jól”

– mesélte a háttérben zajló szombati történéseket Hamilton, aki mindezek ellenére idei ötödik pole-ját szerezte a Hockenheimringen, igaz, ezúttal a Ferrari fiaskója is kapóra jött neki.

„A Ferrarik kiesése lényegesen megváltoztatta a mai összecsapást a végén. Ugyanakkor azt gondolom, elég jó volt a tempón, ki tudja, akár még Leclerc és köztem egy szoros küzdelmes is kialakulhatott volna. Nagyon gyorsak voltak egész hétvégén a Ferrarik. Ami engem illet, a Q2-től fogva rendkívül elégedett voltam a köreimmel. Nagyon keményen dolgozott a csapat, jobban nem is alakulhatna ez a hétvége, amikor is a 125. évfordulónkat ünnepeljük”

– értékelt a brit. Hamilton hozzátette, hogy a futam nagyban az időjáráson fog múlni, ugyanis állítólag esőt jósolnak.

Egyébként amennyiben Hamilton nem tudott volna részt venni az időmérőn, Esteban Ocon ugrott volna be helyette – így viszont még várnia kell a visszatérésre a Mercedes teszt- és tartalékpilótájának. A francia, aki korábban megfordult a Manornál és a Racing Pointnál, a hét korábbi részében elmondta, hogy a 2020-as szezont illetően bármilyen ajánlatot elfogadna, de a fő célja nyilván az, hogy a brackley-i csapat versenyzője legyen – ez nagyban fog múlni, hogy a bajnokcsapat hogyan dönt augusztusban.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7214983056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása