F1: Bomba robbanhat a pilótapiacon a középmezőnyben

90d6-574d-c4e6-493bb14a5c3c_35f2a8790646396db9bd0e05f227d36258e70bb5.jpg

Egy régóta a szakmában lévő és általában jól értesült Forma-1-es szakújságíró, Joe Saward legfrissebb információi szerint nem Esteban Ocon, hanem Nico Hülkenberg lesz a Haas versenyzője, míg a német helyét a Renault-nál a francia veszi át.

Ha az élmezőnyben nem is, a középmezőnyben mindenképpen komoly átigazolási hullámra van kilátás a 2020-as Forma-1-es szezon előtt, legalábbis amennyiben hihetünk Joe Sawardnak. Az újságíró egy podcast adásban több aktuális pletykára is kitért – értesülései alapján pedig Esteban Ocon a Renault-nál térhet vissza a királykategóriába, eközben az onnan távozó Nico Hülkenberg a Haasnál folytathatja a pályafutását, amely a szezon vége előtt csak nagyon radikális esetben cserél versenyzőt, ellenben a korábban felmerült spekulációkkal.

„Nem gondolom, hogy Grosjean az év vége előtt elveszítené az ülését a Haasnál, hacsak őrült módon ismételten neki nem ütközik Magnussennek. Ezzel csak annyi a baj, hogy akkor Grosjeannál jobb helyettest kell találni. Hallottam vad pletykákat Emerson Fittipaldiról, de neki még nincs meg az F1-es szuperlicensze. Esteban Ocon viszont biztosan nem megy a Haashoz, ő a mercedeses ülésre vár, így nem fogja a Haasnál pazarolni az idejét. Sokkal valószínűbb, hogy Nico Hülkenberg fogja váltani Grosjeant a szezon végén, Ocon pedig a német által hagyott űrt tölti majd be a Renault-nál”

– elemezte a dolgok jelenlegi alakulását Saward a Missed Apex című műsorban.

Persze, a korábban hallottak alapján elképzelhető, hogy a rutinos zsurnaliszta ezúttal is csak egy pillanatnyi állapotot vázolt fel – csakhogy ahogyan egyre inkább közeledünk a szezon végéhez, az idő fogytával pedig a valószínűbb és reálisabb forgatókönyvek száma is csak nő.

Elég csak belegondolni abba, hogy Hülkenberget nemrég még a Red Bull-lal hozták szóbaA Milton Keynes-i alakulat viszont cáfolta az akkori állításokat, Pierre Gasly – akinek a helyére szerződött volna a korábbi Williams-, Force India- és Sauber-pilóta – azóta, az utóbbi időkben egyre jobban teljesít. A francia helye egyre inkább biztonságban van az év végéig.

Abban viszont lehet valami, hogy a Haas akár mindkét versenyzőjét lecserélheti 2020-ra – annyira benne lehet ez a pakliban, hogy Grosjean kapcsán a hétvégi Német Nagydíj előtt azt híresztelték, hogy meg vannak számlálva a napjai a kannapolisi csapatnál. A Haas erre reagálva határozottan leszögezte, hogy ezen a hétvégén egyelőre marad minden a régi kerékvágásban.

Fotó: Renault Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1414977734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása