F1: Rosberg büntette volna Verstappent

ap-1ztadc6492111_hires_jpeg_24bit_rgb_news.jpg

A véleménynyilvánítás eszközéhez YouTube-vloggerként mostanában gyakran nyúló Nico Rosberg sem hagyta szó nélkül Max Verstappen és Charles Leclerc ütközetét sem. A 2016-os világbajnok szerint nem versenybaleset történt.

Döntő volt a verseny végkimenetele szempontjából a 69. kör az Osztrák Nagydíjon, ugyanis Max Verstappen második próbálkozása során sikerrel járt Charles Leclerc-rel szemben. Igen ám, előzési manővere azonban megkérdőjelezhető volt, mert nekikoccant a ferraris monacóinak, majd ki is tessékelte a pályáról. A versenybírák végül úgy döntöttek, hogy nem büntetik egyik félt sem, vagyis a Red Bull hollandja megtarthatta a győzelmet.

Verstappen overtakes Leclerc | F1 2019 Austria Grand Prix

Subscribe so you don't miss any great content from this channel. Twitter: https://twitter.com/Veloce_KaBooM

Hasonlóan vitás végjátékot a három héttel korábbi Kanadai Nagydíj hozott. Igaz, akkor túlnyomó részben egyhangúak voltak a vélemények azt illetően, hogy nem kellett volna megbüntetni Sebastian Vettelt. Akkor Nico Rosberg, 2016 Forma-1-es világbajnoka volt azon kevesek egyike, aki szerint teljes mértékben megérdemelte a büntetést honfitársa – ezúttal viszont nem lógott ki a sorból, nem is tudott volna, mert megoszlottak a vélemények.

m38073.jpg

Rosberg legutóbbi vlogjában tért ki az incidensre, és szerinte Verstappen egyértelműen büntetést érdemelt volna:

„Úgy gondolom, Verstappen megérdemelte a győzelmet, egyszerűen szuper volt. De azt kell, hogy mondjam, bármennyire is hülyén hangzik, szándékosan fordult be később a kanyarba akkor és ott. Tudta az előző kör után, hogy csakis ez lehet az egyetlen lehetőség arra, hogy megnyerje a futamot. Az első próbálkozásnál ugyanis még elég helyet hagyott külső íven, és így Leclerc vissza tudott vágni.

Tudta, hogy ki kell szorítani őt, ezért nagyon későn vette be a kanyart. Messze volt a normális versenyívétől, mert a többi körben mindig érintette a kanyar csúcspontját. Sajnálatos módon éppen emiatt meg kellett volna büntetni. Bosszantó a helyzet, mert alapvetően versenyzést és a test-test elleni csatákat akarunk látni.”

A Williams és a Mercedes korábbi versenyzője azért is érezheti azt, hogy Verstappen megmozdulása büntetést ért volna, mert korábban kétszer is büntették őt hasonló manőver miatt. 2016-ban a spielbergi futamon a Lewis Hamiltonnal való koccanásáért 10 másodperces időbüntetést és két büntetőpontot kapott, míg a Hockenheimringen éppen a holland leszorításáért 5 másodperces időbüntetésben részesült.

Rosberg And Hamilton Clash On Last Lap | Austrian Grand Prix 2016

Locked in a battle at the top of the championship standings, Mercedes teammates Lewis Hamilton and Nico Rosberg collide in Austria. Revisit the most dramatic moments of the 2016 F1 season.

Nico Rosberg's aggressive maneuver cost him 5 seconds penalty - Hockenheim GP 2016

Nico Rosberg's aggressive maneuver cost him 5 seconds penalty - Hockenheim GP 2016

Fotó: Mercedes Media Database, Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8314927192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása