F1: Eldőlt, hogy megtarthatja-e a győzelmet Verstappen

ap-1zt9xq2191w11_hires_jpeg_24bit_rgb_news.jpg

Néhány órával a verseny leintését követően jóváhagyták az Osztrák Nagydíj végeredményét, egyben Max Verstappen győzelmét is.

Ahogyan arról beszámoltunk, vitatható előzéssel győzedelmeskedett az Osztrák Nagydíjon Max Verstappen, ezzel megtörve a Mercedes egyeduralmát. Történt ugyanis, hogy a 69. körben a 3-as kanyarban bevetődött a versenyt addig vezető Charles Leclerc mellé a belső ívre, azonban egy kormánynyitással valósággal kipöckölte a pályára a Ferrari monacói versenyzőjét, aki a hasonlóan drámai Bahreini Nagydíj után ismét elveszített egy győzelmet.

Formula 1 on Twitter

It decided the race Now the stewards need to decide on this lap 69 pass #AustrianGP #F1 https://t.co/seyqDmRMVT

A leintés után a versenyirányítás részéről meg is jött a tájékoztatás, hogy vizsgálják a Red Bull versenyzőjének megmozdulását, rövidesen arról is értesülhettünk, hogy helyi idő szerint 18 órára írták ki a meghallgatást. Nem sokkal később egy kamu FIA-s dokumentum kezdett el terjedni a világhálón, amely azt állította, hogy Verstappen ötmásodperces büntetést kapott, és ezzel Leclerc-é lett az elsőség – csak miután a Photoshop-alkotáson a dokumentumszám nem stimmelt, egyértelmű volt, hogy hamis.

Az esti órákba megérkezve a Nemzetközi Automobil Szövetség végül hivatalos közleményben erősítette meg, hogy

Verstappen megtarthatja ausztriai második és pályafutása hatodik Forma-1-es győzelmét, ami a Honda első sikere Jenson Button és a 2006-os Magyar Nagydíj óta.

A stewardok indoklása szerint a körülményeket figyelembe véve egyik versenyző sem tehető teljes mértékben, vagy legalább javarészt felelőssé az incidensért, ezért minősítették azt versenybalesetnek, vagyis egyik érintettel szemben sem alkalmaznak bármilyen szankciót.

FIA on Twitter

F1 - Austrian Grand Prix - Documents 49 & 50

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1514919360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása