ETRC: Kiss Norbert dobogóra állna a Hungaroringen

unnamed_4.jpg

A misanói siker után további jó eredményekkel folytatná a kamion Európa-bajnokság (ETRC) 2019-es szezonját a tankpool24 Racing magyar versenyzője.

Magyar szempontból pozitívan indult az év a kamion Európa-bajnokságban, ugyanis Kiss Norbert megnyerte az esős harmadik futamot Olaszországban; a bajnoki tabella harmadik helyéről, 10 pontos lemaradásból várja a folytatást, méghozzá hazai pályán, a Hungaroringen.

Az M4 Sport szakkommentátoraként is tevékenykedő szombathelyi versenyző leszögezte, hogy szeretne dobogóra állni a magyar nézőközönség előtt, de elismerte, az sem lenne ellenére, ha sikerülne két futamot is nyernie, mint 2015-ben – ebben azok a javítgatások és fejlesztések lehetnek a segítségére, amelyeket a német csapat az idén csatlakozott magyar szerelőkkel a kecskeméti műhelyben eszközölt.

„A hazai verseny minden évben a legfontosabb esemény számomra, főleg idén, amikor teljesen egyedüliként képviselem Magyarországot, ami hatalmas felelősség. Ezért arra kértem a szerelőimet, hogy ha kockázatos is, de építsünk be pár új alkatrészt. Pénteken tudjuk először kipróbálni az új csomagot. Ha a súlypontot is sikerül kicsit hátrébb vinnünk, az még optimálisabb futást tenne lehetővé”

– nyilatkozta Kiss a Braking News Motorsportnak eljuttatott hivatalos sajtóközleményben.

unnamed_1_1.jpg

„Úgy néz ki, hogy a páratlan évek itt nekem páratlan sikereket is hoznak, úgyhogy bizakodó vagyok. A minimálisan megfogalmazott célunk a hétvégére az, hogy dobogón állhassak. Nem bánnám, ha esne, mert az segítene a minél jobb eredmény elérésében, ahogy történt az Misanóban is. Most nem én vettem az ablaktörlő lapátot, abból tehát nem lehet már baj. Nagyon szeretném meghálálni a szurkolóim évek óta töretlen bizalmát, valamint a támogatóimét is, akik folyamatosan mellettem vannak. Ezt meg nem is lehetne szebben megünnepelni, mint győzelmekkel. Szombathelyen a Szentiván-éj minden évben egy kiemelt esemény, az én álmom pedig egyértelmű: győzni akarok hétvégén, és a lehető legtöbb pontot begyűjteni!”

A kamion Európa-bajnokság mellett még a Swift Cup Europe mezőnye teszi tiszteletét a mogyoródi aszfaltcsíkon.

A hungaroringi hétvége menetrendje a következő:

null

null

Fotó: Kiss Norbi Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8114902654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása