ETRC - KISS NORBI GYŐZELEMMEL KEZDTE A 2019-ES IDÉNYT
ETRC 2019: Misano (összefoglaló)

timthumb_3.jpg

Büntetés, eső, pole pozíció és győzelem – változatos hétvégével nyitotta 2019-es szezonját a Kamion Európa-bajnokságban (ETRC) a tankpool24 Racing magyar versenyzője, Kiss Norbert. A 34 éves pilóta először tudott nyerni a tavalyi Slovakia Ring-i sikere óta.

Misanóban elrajtolt a Kamion Európa-bajnokság (ETRC) 2019-es idénye, aminek első napján inkább az Ivecónak és a regnáló bajnok Jochen Hahnnak állt a zászló. A rutinos német pilóta ugyanis az időmérő edzés első szakaszában, majd a Super Pole-ban sem talált legyőzőre – 2:03.743-as idővel szerezte meg a rajtelsőséget, ezzel közel fél másodpercet adva legközelebbi üldözőjének, Adam Lackónak. Kiss Norbert a Buggyra Racing cseh pilótája, valamint az MAN-es Antonio Albacete mögött végzett, a negyedik helyen, míg újonc csapattársa, Fabio Citignola a 14. pozícióba kvalifikált.

Hahn pedig az első versenyen sem kegyelmezett, rajt-cél győzelemmel kezdte címvédő hadjáratot, és mögötte is maradt a Lacko, Albacete, Kiss sorrend. A magyar versenyző mögé Steffi Halm zárkózott fel a Team Schawabentruck Ivecójával az ötödik helyre, míg hatodikként Sascha Lenz látta meg a kockás zászlót – az SL Trucksport pilótájának nem volt éppen sétagalopp a verseny, mert alaposan belekeveredett az első körös tülekedésekben, de ennek ellenére még javítani is tudott a rajtpozíciójához képest.

A fordított rajtrácsos, második verseny magyar szempontból kevésbé alakult jól, mert Kiss Norbi ugyan ötödikként ért célba, de csak a pályán, ugyanis utólag 10 másodperces büntetést kapott gyorshajtásért – ezzel a hetedik helyre esett vissza. Mindeközben René Reinert a második rajtkockából megnyerte a futamot, miután lerajtolta Luis Recuencót. Antonio Albacete lett a második, azt követően, hogy az utolsó körben megelőzte Steffi Halmot, akinek így be kellett érnie a harmadik hellyel.

Viszont, ahogyan a mondás is tartja, a májusi eső aranyat ér – vasárnap pedig eleredt az eső az olaszországi pályán, ami Kissnek kifejezetten kedvező volt, hiszen Mercedesében még nem a továbbfejlesztett motor üzemel. Az időmérő edzésen 2:14.311-es kört futott, ami elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy egy másodpercnél is nagyobb előnnyel biztosítsa be az első rajtelsőségét 2017 óta, megelőzve Lackót és Hahnt. Órákkal később pedig a pole-t rajt-cél sikerre váltotta az #5-ös számú Mercedes-Benz sofőrje, aminek révén a 2018-as Slovakia Ring-i negyedik verseny óta először pezsgőzhetett a dobogó legfelső fokán. Kisst Lacko és Hahn követték a második és a harmadik pozícióban ezúttal is.

timthumb_1_1.jpg

„Jól jött nekünk az eső, mind az időmérőn, mind a futamon. Köszönöm minden olasznak, aki esőért imádkozott, mert szükségem volt rá. Az is megkönnyítette a dolgomat, hogy a biztonsági autó mögött kezdtük meg a versenyt. Amennyiben száraz körülmények között rendezték volna meg, a többiek okoztak volna nekem nehéz pereket. Jó volt a tempóm, de végig láttam Adamot a tükreimben, de azt is láttam, hogy nem igazán tudott közeledni hozzám. Úgyhogy ez egy jó verseny volt”

– értékelt futamgyőzelmét követően Kiss.

Ám a negyedik verseny ezúttal nem hozott szerencsét a tankpool24 Racing pilótájának, mivel a Reinerttel való nagy dulakodásában eltört az egyik rugója, ami miatt sajnálatos módon kénytelen volt feladni a futamot. Hahn pedig a hatodik helyről rajtolva győzni tudott és ezzel ő is lett az első duplázó 2019-ben, a dobogón még Lenz és a Lion Truck Racing franciája, Anthony Janiec zártak még.

Azonban hiába nyert két futamot is Hahn, Lacko két második és két negyedik helyének köszönhetően 44 pontot számlál, kettővel megelőzve az ivecós versenyzőt, aki a második futamon nullázott. Kiss Norbi a harmadik helyről várja a folytatást – akárcsak Albacetének, az ő hátránya is 10 pontos. Citignola esetében egyelőre várat magára az első pontszerzés.

Június 22-23-án a Hungaroringen rendezik meg a Kamion Európa-bajnokság idei második versenyhétvégéjét, betétszériaként pedig a Swift Cup Europe is tiszteletét teszi a mogyoródi aszfaltcsíkon.

Fotó: Richard Kienberger / fiaetrc.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2914864740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása