F1 - BOCSÁNATOT KÉRT A FERRARI-VEZÉRIGAZGATÓ LECLERC-TŐL

190022_monaco1.jpg

Nyilvánosan kért elnézést Charles Leclerc-től az olasz istálló vezérigazgatója, Louis Camilleri azt követően, hogy a Ferrari eltaktikázta a monacói időmérő edzését, és ezzel a versenyét is.

Óriási hibát vétett a Ferrari a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, amikor a Q1 végén nem küldte vissza a pályára Charles Leclerc-t még egy gyorskörre annak ellenére, hogy a monacói kétszer is rákérdezett, hogy jó lesz-e a köre a továbbjutáshoz – emiatt a GP3- és Forma-2-bajnok kiesett, a rajtot pedig csak a 15. helyről várhatta.

Mindent vagy semmit alapon próbálta menteni a menthetőt a futamon a 21 esztendős versenyző: a hajtűkanyarban Lando Norris, a Rascasse-ban pedig Romain Grosjean ellen hajtott végre sikeres támadást. Ám Nico Hülkenberggel már nem volt ennyire szerencsés Leclerc, így összeakadt a némettel, majd defektet kapott, végül feladta a versenyt.

A futam után a katasztrofális jelzővel illette a hétvégét a Ferrari ifjonca, hozzátéve, hogy az időmérő edzésen történt blamát illetően magyarázatot vár a csapattól. A magyarázatot még aznap este, egy rendkívüli sajtótájékoztató keretében Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szolgáltatta, míg a minap a vezérigazgató, Louis Camilleri kért nyilvánosan elnézést Leclerc-től:

„Szeretnék bocsánatot kérni tőle. Ilyesféle probléma nem fordulhat elő még egyszer. Pedig sajnos ezek mindig benne vannak a pakliban, addig, amíg meg nem történik újra. Ezúttal a csapat hibázott, amit tudomásul is veszünk. Most pedig el kell felejtenünk mindazt, ami történt, és mindent meg kell próbálnunk annak érdekében, hogy csökkentsük a Mercedesszel szembeni lemaradásunkat.”

Az pedig a sors fintora, hogy Leclerc idáig egyetlen F2-es vagy F1-es futamát sem tudta befejezni hazai pályán.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8814871610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása