WEC - VISSZATÉR A TORO ROSSÓTÓL ELKÜLDÖTT EX-F1-ES PILÓTA

ap-1wbkktdzd1w11_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Brendon Hartley a következő két fordulón Jenson Buttont fogja helyettesíteni az SMP Racing felállásában.

Mint az ismeretes, Super GT-kötelezettségei miatt egészen a szezonzáró Le Mans-i versenyig távol marad a WEC-től 2009 Forma-1-es világbajnoka, Jenson Button, aki így a sebringi 1000 mérföldes és a spái 6 órás futamot is kihagyja. A minap pedig csapata, az SMP Racing bejelentette, hogy a brit pilóta helyett a Toro Rosso F1-es csapatából mindössze bő egy szezon után kiebrudalt Brendon Hartley lesz Vitaly Petrov és Mikhail Aleshin csapattársa.

„Örülök, hogy a következő két WEC-versenyre csatlakozhatok az SMP Racinghez Sebringben és Spában. Mind technikailag, mind versenyzők szempontjából megvan mindene a csapatnak ahhoz, hogy a dobogós helyekért harcoljon. Ez a WEC-be való visszatérésemet jelenti, így már alig várom, hogy összefussak néhány ismerős arccal a paddockban” – fogalmazott visszatérése kapcsán 2015 és 2017 világbajnoka, valamint a Le Mans-i 24 órás 2017-es győztese.

Brendon Hartley on Twitter

A few announcements over the last days. I will be racing the next two rounds of the WEC with @SMP_Racing, I will be assisting Ferrari on their F1 world championship campaign as a sim driver, and I'm still together with Porsche and part of FE development. Calendar is filling up�

Hartley számára ezzel még sűrűbb lesz a 2019-es szezon, ugyanis nemrég megerősítették az új-zélandit, mint a Ferrari új F1-es szimulátorpilótáját, továbbá továbbra is a Porsche kötelékében áll.

Az orosz csapat másik autójának felállása is módosul a március közepén esedékes sebringi versenytől: a szintén immár ex-F1-es pilóta, Sergey Sirotkin ugrik be Matevos Isaakyan helyére egészen a szezon végéig.

Egy másik LMP1-es csapatnál, a Rebellion Racingnél pedig André Lotterer kényszerül kihagyni a sebringi viadalt, ugyanis Formula-E-csapata, a DS Techeetah számára kell szimulátoros munkát végeznie – a németnek 2012 óta először kell WEC-futamtól távol maradnia. Helyét Mathias Beche veszi át, akit éppen néhány héttel ezelőtt váltott le az alakulat Nathanaël Berthonra.

Az elmúlt hetekben az LMP2-ben szereplő Jackie Chan DC Racing erősítette még meg, hogy Jazeman Jaafar, Weiron Tan és Nabil Jeffri számára véget ért a 2018/2019-es idény, legalábbis az ázsiai csapat színeiben. A triót a továbbiakban ugyanis az IndyCar-pilóta Jordan King, az ex-F1-es versenyző Will Stevens és a korábbi Le Mans-i kategóriagyőztes, David Heinemeier Hansson alkotta hármas váltja.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5014616030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása