F1 - NÉGY FEJLESZTŐPILÓTÁT IS LEIGAZOLT A FERRARI

1016867007-sut-20180824-_mg10296.jpg

Többek között két egykori Forma-1-es pilóta is segíteni fogja az olaszok szimulátoros munkáját 2019-ben.

Hétfőn kora délután a Ferrari bejelentette, hogy az Alfa Romeóhoz távozott Antonio Giovinazzi és a Toro Rossóhoz visszatért Daniil Kvyat helyére nem kevesebb mint négy versenyzőt szerződtetett a csapat szimulátorába a 2019-es szezonra, Brendon Hartley, Pascal Wehrlein, Antonio Fuoco és Davide Rigon személyében.

A két ex-F1-es érkezését a nemzetközi sajtó korábban már megszellőztette: a kétszeres endurance-világbajnok és a 2017-es Le Mans-i 24 órást megnyerő Hartley az előző bő egy évben a Toro Rossónál versenyzett, míg Wehrlein – aki egyébként jelenleg a Formula-E-ben versenyez a Mahindra Racing színeiben – 2016-ban a Manor, 2017-ben pedig a Sauber színeit képviselte az F1-es rajtrácson.

Hozzájuk csatlakozik Antonio Fuoco, aki már évek óta tagja a Ferrari junior programjának, valamint Davide Rigon. A maga 32 évével a felállás legidősebb tagjának számító Rigon szinte már veteránnak számít a Ferrari szimulátorának amellett, hogy az olasz márka gyári versenyzőjeként GT-versenyeken indul rendszeresen – évek óta állandó tagja a WEC mezőnyének, öt futamgyőzelem fűződik a nevéhez idáig, amiből négyet ért el az AF Corse színeiben.

„Csapatunk négy kétségkívül tehetséges versenyzővel bővült, akik ösztönös érzéssel rendelkeznek, továbbá erősek versenyautók és pályák megértésében. Pontosan ezek azok a kvalitások, amikre egy gyakorlott versenyzőnek szüksége van a szimulátorban, ami napjaink Forma-1-ében a felszerelés egyik legfontosabb részének számít” – kommentálta a bejelentést az újonnan kinevezett csapatfőnök, Mattia Binotto.

Fotó: Manuel Goria / Sutton Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8214607458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása