F1 - EX-MERCEDES-NÖVENDÉK LEHET A BEFUTÓ A FERRARI FEJLESZTŐPILÓTAI POSZTJÁRA

20181017125728malk1615_1.jpg

A nemzetközi sajtó legújabb értesülései szerint már meg is van a Ferrari egyik új fejlesztőpilótája, miután a 2018-as év végére Antonio Giovinazzi és Daniil Kvyat is távoztak a csapattól révén annak, hogy idén már újra főállású versenyzőként bukkanhatnak fel a mezőnyben. Már csak idő kérdése, és bejelentheti a maranellói együttes Pascal Wehrleint.

Sokáig Pascal Wehrleint kiáltották ki a jövő egyik nagy Forma-1-es ígéretének, miután a német a Mercedes pilótaneveldéjében pallérozódott, sőt 2015-ben bajnoki címet nyert a DTM-ben a csillagemblémájú márkával. Túraautós sikere után, 2016-ban pedig az azóta már csődbement Manor színeiben bemutatkozhatott a Forma-1-ben, aztán teljesített egy újabb szezont, csak ezúttal már a Sauber pilótájaként.

Azonban 2018-ra kiszorult a száguldó cirkusz körforgásából, miután igazán maradandót eredmények szempontjából nem tudott produkálni és a lehetőségekből is kifogyott. Így tavaly a Mercedes F1-es gárdájánál töltött be tartalékpilótai szerepkört, viszont az év végére Toto Wolffék szabadkezet adtak Wehrleinnak.

Ennek oka az volt, hogy nem tudták garantálni a németnek, hogy vissza tudják juttatni a Forma-1-be, hiszen abba is beletört már a bicskájuk, hogy Esteban Ocont beprotezsálják egy másik csapathoz azt követően, hogy a franciának távoznia kellett az immár Racing Point néven futó és a nyár folyamán tulajdonosváltáson átesett Force Indiától – helyét, mint azt tudjuk, Lance Stroll vette át.

A 24 éves Wehrlein élt is a lehetőséggel, és a szakítás mellett döntött. Nem sokkal később pedig aláírt a Mahindra Racinghez a Formula-E-ben, de bemutatkozására csak a soron következő, marrákesi hétvégén kerül sor, ugyanis a mercedeses szerződése december 31-ig volt érvényben. Amennyiben pedig hihetünk a motorsport.com információinak, hamarosan újabb állása lesz.

f12016ger_jk1961458.jpg

A globális szakportál ugyanis megszellőztette, hogy Wehrleint hamarosan bejelentheti a Ferrari egyik 2019-es fejlesztőpilótájaként. Mint az ismeretes, a Ferrarinak ezen a fronton, ha tetszik, ha nem, vérfrissítésre van szüksége, miután már egyik tavalyi fejlesztőversenyző sem a csapat része: Antonio Giovinazzi ugyanis a Saubernél, Daniil Kvyat meg korábbi munkaadójánál, a Toro Rossónál talált ülést magának. A másik poszt sorsa egyelőre kérdéses, de valószínűleg vagy Sergey Sirotkin, vagy Brendon Hartley fogja betölteni azt.

Márpedig a 2018-as idény során bebizonyosodott, hogy talán a Ferrari tudja legjobban hasznát venni a fejlesztőversenyzőknek – többször is szerepet játszottak a csapat hétvége közbeni formajavulásában. Emlékezzünk csak vissza a kanadai nagydíjhétvégére, amikor is az Ágaskodó Lovak pénteken abszolút esélytelennek tűntek, de aztán a szombati időmérőt és a vasárnapi versenyt is Sebastian Vettel nyerte.

Vettel erre az Emirátusokbeli záróhétvégén adott nyilatkozatában ki is tért: „Igen, nagyon fontos [az, hogy megfelelő utódokat találjunk Giovinazzi és Kvyat helyére – szerk.]. Ugyanis a szimulációkra alapozva a pénteki edzések után változtatni tudtunk az autón a szombati időmérőre, amivel jobb lett az autó, ami pedig minket is boldogabbá tett. Nagyon hálásak vagyunk a srácoknak, amiért időt áldoznak erre. Igaz, nem a legszebb munka ez mondjuk pénteken éjszaka, különösen akkor nem, ha fiatal vagy, de fontos, ugyanis javít a csapat összteljesítményén. Szerintem meg fogjuk tudni találni azokat az embereket, akik gyorsak és passzol hozzájuk ez a munkakör. Biztos vagyok benne, hogy ezen a fronton is erős csapatunk lesz 2019-ben.”

Fotó: LAT/Formula-E Media, Daimler Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3714547958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása