F1 - FORMA-2-ES BALHÉJA ELLENÉRE FERRUCCI TOVÁBBRA IS A HAASNÁL MARAD

29062872_1019419831554611_6880862825652018846_n.jpgA Haas F1 Team csapata némi vizsgálódást követően úgy döntött, hogy Santino Ferrucci továbbra is a csapat részét képezheti fejlesztőpilótaként.

Mint az ismeretes, nem úszta meg következmények nélkül Santino Ferrucci a silverstone-i Forma-2-es fordulón bemutatott ámokfutását: előbb a Nemzetközi Automobil Szövetség sújtotta egy 66 ezer eurós pénzbírsággal és egy négyfutamos eltiltással, majd csapata, a Trident hozott egy döntést, miszerint a továbbiakban nem tart igényt a 20 éves amerikai szolgálataira.

A történteket követően az is kérdésessé vált, hogy Ferrucci maradhat-e a Haasnál, mivel az amerikai F1-es csapat vizsgálatot rendelt el az ügyben. Azonban néhány héttel később, csütörtökön bejelentették a gárda részéről, hogy megtartják honfitárs pilótájukat.

Ferrucci pedig a Forma-2 körforgásából való kipottyanása ellenére még versenyezni fog idén, ugyanis a Dale Coyne Racinggel aláírt a 2018-as IndyCar-szezon utolsó két versenyére, amelyeket Portlandben és Sonomában fognak lebonyolítani.

„Úgy gondolom, hogy egyelőre megtartjuk, aztán meglátjuk, hogy mit művel az IndyCarban. Ez a srác próbál karriert építeni, mi pedig nem szeretnénk egy szempillantásra kirántani a szőnyeget a lába alól” – nyilatkozta Spa-Francorchamps-ban Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke a motorsport.com-nak.

Steiner emellett kitért a 2019-es versenyzői felállásra: reméli, hogy hamarosan közölhetik a döntést. Mindenesetre a világszintű szakoldal úgy véli, hogy Kevin Magnussen maradása majdnem biztos, ugyanez viszont nem mondható el Romain Grosjeanról, akinek a 2018-as szezonjára a leginkább a csetlés-botlás jellemző.

Fotó: Haas F1 Team / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2514199289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása