F2 - SZAKÍTOTT A TRIDENT A HAAS BALHÉS JUNIORJÁVAL

_l5r8409_4461766.jpg

Úgy néz ki, hogy nagyon-nagyon sokba kerülhet Santino Ferrucci számára a silverstone-i ámokfutás: a négy futamra szóló eltiltáson és a vaskos pénzbüntetésen túl ugyanis már F2-es csapata, a Trident is dobta…

Mint az ismeretes, a Nemzetközi Automobil Szövetség a silverstone-i Forma-2-es fordulót követően azt a döntést hozta, hogy két versenyhétvégétől is eltiltja a Haas Forma-1-es csapatának növendékét, Santino Ferruccit a 66 ezer eurós pénzbírságon túl – történt ugyanis, hogy az amerikai többször is ütközött tridentes csapattársával, Arjun Mainival, legutóbb a levezető körön, majd a paddockról a rajtrácsra menet az egyik kezén nem viselt kesztyűt és telefonált.

A kisebb ámokfutás komolyabb következményei még egy hetet sem kell várni, ugyanis a Trident csapata néhány napja bejelentette, hogy megbontja a szerződését Ferruccival és a továbbiakban nem tart igényt a szolgálataira.

Az olasz csapatot az amerikai deviáns viselkedésén kívül az is szerződésbontásra kényszerítette, hogy a versenyző támogatói nem a megfelelő mértékben tettek eleget fizetési kötelezettségeiknek, miközben a gárda segítette Ferruccit abban, hogy június elején rajthoz állhasson az IndyCar detroiti versenyein.

Egyelőre annak kapcsán nem érkezett bejelentés, hogy a jövő hétvégén, a hungaroringi forduló alkalmával ki veszi majd át Ferrucci helyét, de nyilván kézenfekvő döntés lenne a Trident számára, ha a GP3-as versenyzői, azaz Pedro Piquet, Ryan Tveter, Alessio Lorandi vagy Giuliano Alesi közül választana valakit.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4714124919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása