F1 - VESZÉLYBEN A FORCE INDIA BELGIUMI SZEREPLÉSE?

37944229_10156384124237936_3777935284616822784_n.jpg

A RaceFans értesülései szerint könnyen meghiúsulhat a Force India Spa-Francorchamps-i szereplése, ugyanis a csapat tulajdonosváltása körül jogi problémák merültek fel.

Ahogyan arról a Braking News Motorsport is hírt adott, a Force India anyagi helyzete annyira kritikussá vált, hogy annak versenyzője, Sergio Pérez csődeljárást kezdeményezett a Magyar Nagydíj hétvégéjének elején – ennek következtében a londoni Legfelsőbb Bíróság ki is jelölt egy csődbiztost a gárda mellé, az FRP Advisory részéről.

Néhány nappal ezután, a nyári szünet folyamán bejelentették, hogy sikerült új tulajdonosokat és befektetőket találni a Force India számára, amely iránt öt komolyabb érdeklődő is akadt. Az augusztus 7-én napvilágot látott közlemény szerint egy olyan kanadai konzorcium vette át a silverstone-i alakulatot, amely a Williams kanadai versenyzőjének, Lance Stroll-nak az édesapja, Lawrence Stroll vezet.

Az említett forrás értesülései szerint a Force India 85%-át birtokló többségi tulajdonosok, Vijay Mallya és Subrata Roy körüli jogi problémák miatt a tizenhárom hitelező indiai bank bele kellett volna, hogy egyezzen abba, hogy lezárják az adminisztrátorok a cég értékesítését. Azonban ez a kérés nem érkezett meg idejében, így az eladás az eszközértékesítésén alapult – emiatt viszont a csapatnak új entitással kellene versenyeznie.

Ez meg amiatt is problémát jelenthet, mert így a Force India könnyen eleshet azoktól a pénzektől, amelyek a Forma-1 2018-as kereskedelmi bevételeiből származnának. Mentőövet pedig csak az jelentene, hogy ha minden csapat jóváhagyná a koncessziót – azonban ezt három csapat is megvétózta.

Így az a bonyolult szituáció alakult ki, hogy a Force India Limited birtokában van a Sahara Force India nevére kibocsátott indulási jog, Strollékéban pedig a két autó és a teljes csapatfelszerelés. Amennyiben pedig nem oldódik meg a helyzet, az is előfordulhat, hogy a csapat nem vehet részt a Belga Nagydíjon hétvégéjén – az első szabadedzésig már 48 óra sincs hátra…

A jogi problémák már az FIA fejét is felütötték, s hamarosan egy közleményt is ki fognak adni ennek kapcsán. Mindenesetre a szövetségen kívül valamennyi fél keményen dolgozik együttműködve a jogi képviselőkkel, hogy megoldást találjanak a problémákra.

Strollék csapatátvétele miatt már így is egyre nagyobb morgolódás, legfőképpen egy másik, a Force India iránt érdeklődő fél, Dmitirij Mazepin részéről, aki egy orosz oligarcha és nem utolsósorban a GP3-ban versenyző Nikita Mazepin édesapja. Az üzletember a héten megkérdőjelezte a tulajdonosváltást; állítása szerint ugyanis az nem a csapat érdekeit szolgálta.

A Force India meg nem jelentetett meg közlemény a hungaroringi teszt óta és a szituációhoz sem kívánt hozzáfűzni bármit is a RaceFans megkeresésére. A social media kommunikáció is nagyjából annyiban kimerült a Force India részéről, hogy nevükből kitörölték a „Sahara” előtagot.

Fotó: Force India Formula One Team / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8114195889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása