F1 - BEMUTATTÁK AZ ALFA ROMEO-SAUBERT

dwec5i4x0aan0hc.jpg

A keddi nap folyamán az Alfa Romeo támogatását élvező Sauber F1 Team is bemutatta a 2018. évi versenygépét, a C37-est. A svájci csapat és az olasz sportautómárka együttműködését többek között az első vezetőszárnyon, valamint a motorborításon lévő logó is jelzi. 

Radikális változásokon ment át a Sauber a tél folyamán az előző évek eredménytelenségét követően - a svájci csapat, amely 2012-ben még négy dobogós helyezéssel zárta a Forma-1-es idényt, tavaly is csak öt pontot szerzett az idei évben a Német Túraautó Bajnokságba (DTM) visszatérő Pascal Wehrlein barcelonai és bakui szereplésének köszönhetően.

A hinwili központú alakulat pedig kedden, nem sokkal 12:00 után lerántotta a leplet az idei gépéről, amelyben már az aktuális évi Ferrari-motor fog dübörögni, és a C37-es kódnevet viseli - a csapatnak a motorfront történő frissítés miatt érhető módon a középmezőnybe való visszatérés a cél 2018-ban. A csapat idei versenyzői Marcus Ericsson és a Forma-2 2017-es kiírását domináló Charles Leclerc lesznek.

Képeken a Sauber C37-es.

"Nagyszerű, hogy végül a mai nap folyamán bemutathattuk a C37-est" - nyilatkozta Jörg Zender, a Sauber technikai igazgatója. "A 2018-as autó annak a kemény munkának az eredménye, amelyben az elmúlt hónapok folyamán mindenkinek része volt. Ami a C37-est illeti még, teljesen más filozófia alapján épült meg, mint a tavalyi C36-os: az aerodinamikai koncepció is megváltozott, amellett, hogy számos új elem is megtalálható az autón."

"Nagyon pozitívak vagyunk, mivel az új koncepció több lehetőséget kínál nekünk, és segíteni fog minket abban, hogy javuljunk a szezon során. Teljesítmény szempontjából komoly löketet jelent az, hogy a 2018-as Ferrari-motort használhatjuk. Reménykedünk a fejlődésben, és abban, hogy jóval versenyképesebbek leszünk, mint 2017-ben" - zárta gondolatait a szakember.

"A célunk a 2018-as szezonra egyértelmű: fel kell vennünk a tempót a mezőnnyel, és folytatnunk a teljesítménybeli fejlődésünket az idény folyamán. Rengeteg energiát fektettünk a C37-esbe, a rajongóinknak és a szponzorainknak pedig szeretném megköszönni a folyamatos támogatást. A csapat történetében az Alfa Romeo F1-es visszatérése egy újabb mérföldkő, és örülök, hogy egy ennyire nagy múltú márka minket választott a sportágba való visszajöveteléhez. Már buzgón várjuk, hogy Alfa Romeo Sauber F1 Team-ként vágjunk neki a 2018-as idénynek" - olvashatóak a sajtóközleményben Frederic Vasseur, a csapatfőnök szavai.

"Már nagyon várom a 2018-as szezont, hogy lássam Marcust és Charles-t a pályán. Az elmúlt néhány hónapban elképesztő erőfeszítéseket tettünk meg a C37-es munkálatai során, és fantasztikus, hogy ma meg is mutathattuk az autót. Az pedig meggyőződésem, hogy Marcus és Charles tökéletes párost alkot, hiszen az egyikük már tapasztalt, a másik meg egy bizakodó kilátásokkal rendelkező újonc. Marcus már a negyedik szezonját kezdi majd meg a csapat színeiben, így annak ő értékes része - a tapasztalatából és a precíz technikai visszajelzéseiből profitálni fogunk. Ami Charles-t illeti, már bizonyította a tehetségét a kisebb szériákban, és megérdemli azt, hogy ott legyen idén a Forma-1-es rajtrácson" - tette még hozzá a francia.

The C37 - 2018 Alfa Romeo Sauber F1 Team Launch

Watch the official unveiling of the C37, the Alfa Romeo Sauber F1 Team's racing car for the 2018 Formula One Championship season. The C37 signifies the first year of the partnership between two great brands in motorsport, Alfa Romeo and Sauber Motorsport.

Egyébként az elmúlt 24 órában valóságos szponzoreső volt a tavalyi év elején még szinte csupasz autóval előálló svájci alakulatnál, amely örömmel jelentette be, hogy partneri megállapodást kötött a Kappa ruhaipari céggel, a Claro mexikói telekommunikációs vállalattal, a Richard Mille óravállalattal, valamint a Carrera játékautógyártó céggel.

A Sauber C37-es negyedikként futott be, ami az autóbemutatók sorrendjét illeti, ugyanis korábban már a Haas, a Williams és a Red Bull is a nyilvánosság elé tárta az autóját.

Fotó: Alfa Romeo Sauber F1 Team

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr613685040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása