Új rajtszám debütál az F1-ben

Rajtszámot választott a Formula–1 frissen igazolt újonca, Csou Kuan-jü, de más változások is akadnak a 2022-es nevezési listán.

25-sunday-jeddah.jpg

Kedden tette közzé a 2022-es Formula–1-es világbajnoki sorozat nevezési listáját a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), ebből kiderült, hogy jövőre Csou Kuan-jü a 24-es rajtszámmal mutatkozik be. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a kínai újonc az Alfa Romeónál lesz a Mercedestől átigazoló Valtteri Bottas csapattársa.

Amióta 2014-ben bevezették az állandó rajtszámokat a királykategóriában, senkinek sem esett a választása a 24-esre – utoljára még Timo Glock autóján láthattuk, 2012-ben.

Ezzel párhuzamosan Kimi Räikkönen visszavonulásával és Antonio Giovinazzi távozásával eltűnik a 7-es és a 99-es rajtszám is a mezőnyből, és ha a finn és az olasz a következő két évben nem tér vissza, 2024-től bárki szabadon lecsaphat rájuk. Ezzel szemben újra felkerül a listára a 23-as, hiszen Alexander Albon egy év kihagyás után, a Williams színeiben tér vissza.

63-sunday-jeddah.jpg

Változás jön a Red Bullnál és a Ferrarinál is. | Fotó: Sam Bloxham / Motorsport Images (Pirelli F1 Media)

Az eddig ismertek tükrében szintén számítani lehetett arra, hogy a Honda sem fog szerepelni az F1-ben, így a Red Bull és a fiókcsapat AlphaTauri motorjait is hivatalosan a Red Bull Powertrains adja, habár közismert, hogy a következő évben a Honda még tevékenyen segíteni fogja az energiaitalosokat az átállásban.

Ugyancsak fény derült arra, hogy névadó szponzor nélkül marad a Ferrari: az olasz istálló 2022-ben Scuderia Ferrari néven folytatja, vagyis az elnevezésből kikerül a Mission Winnow, a Philip Morris International almárkája. Az előző hónapban Mattia Binotto a RaceFansnek nyilatkozva már utalt rá, hogy a dohányipari óriás ettől függetlenül marad a csapatnál.

A Formula–1 2022-es nevezési listája:

capture_decran_2021-12-07_a_14_22_20.png

Fotó: FIA

Nyitókép: Mark Sutton / Motorsport Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9016777130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása