Hivatalos: Albon jövőre visszatér az F1-be

Szerdán hivatalosan megerősítették, hogy egy év kihagyás után Alexander Albon visszatér a Formula–1-be. Új csapata a Williams lesz, ahol a Mercedeshez igazoló George Russell helyét veszi át.

williamsf1_51136_hires.jpg

Megerősítést nyertek az elmúlt napok sajtóspekulációi, és ezek nyomán újra egy csapatnál fog versenyezni a DAMS F2-es alakulatának 2018-as párosa. Az elmúlt napokban sorra dőltek a dominók azzal, hogy bejelentették  Valtteri Bottast az Alfa Romeónál, a helyére érkező George Russellt pedig a Mercedesnél, és már az is biztos, hogy a Williamsnél Alexander Albon érkezik Nicholas Latifi mellé jövőre – közölte szerdán a grove-i csapat.

A 25 éves versenyző így egy év szünet után tér vissza a Formula–1-be, ahol korábban a Toro Rosso és a Red Bull színeiben versenyzett, mielőtt utóbbi az előző szezon végén kispadra ültette volna, egy DTM-programmal kiegészítve.

Ha kihagysz egy évet az F1-ben, sosem biztos, hogy visszatérsz. Ezért is vagyok roppant hálás a Red Bullnak és a Williamsnek, amiért hittek bennem és visszasegítettek a rajtrácsra. Jó látni, hogy eközben milyen fejlődésen esik át a Williams csapatként az idei évben. Már várom, hogy 2022-ben tovább segíthessem őket ezen az úton

– jegyezte meg Albon a grove-i istálló szerdai bejelentése kapcsán.

williamsf1_51138_hires.jpg

Jost Capito, a Williams csapatfőnöke napjaink egyik legnagyobb tehetségének tartja Albont, vele kapcsolatban azt is kiemelve, hogy a Red Bullnál töltött időknek köszönhetően már jókora F1-es tapasztalata is van a thai-britnek. „Dobogós eredményei rávilágítanak, milyen a sebessége versenyzőként, és tudjuk, hogy azonnal otthon fogja érezni magát a csapatnál Grove-ban” – tette hozzá a 62 éves szakember.

Albon első szezonjában nyolcadik, tavaly pedig hetedik lett a bajnokságban, Latifi pedig már harmadik szezonját várhatja a Williamsnél. A 26 éves kanadai idén már első pontjait is megszerezte: hungaroringi hetedik és spái kilencedik helyének köszönhetően hét ponttal a 16. helyen áll a bajnokságban.

Az annak idején szebb napokat is látott grove-i istálló bejelentése után lényegében már csak egy F1-es ülés sorsa eldöntetlen a következő szezonra, de ha hihetünk a szóbeszédnek, rövidesen Nyck de Vriest is bejelenthetik az Alfa Romeónál. A holland Formula–E-bajnok mellett még Sebastian Vettel és Lance Stroll neve mellé biggyeszthetünk kérdőjelet, ám az ő esetükben az Aston Martin hivatalos közlése már csak formalitás. Így fest az eddigi hivatalos bejelentések alapján a jövő évi mezőny: 

  • Mercedes: Lewis Hamilton, George Russell
  • Red Bull: Sergio Pérez, Max Verstappen
  • McLaren: Lando Norris, Daniel Ricciardo
  • Aston Martin: Sebastian Vettel, Lance Stroll
  • Alpine: Fernando Alonso, Esteban Ocon
  • Ferrari: Charles Leclerc, Carlos Sainz Jr.
  • AlphaTauri: Cunoda Juki, Pierre Gasly
  • Alfa Romeo: Valtteri Bottas, megerősítésre vár
  • Haas: Nyikita Mazepin, Mick Schumacher
  • Williams: Alexander Albon, Nicholas Latifi

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3416683386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása