F1: Russell lesz Hamilton csapattársa 2022-től a Mercedesnél

Ahogyan arra számítani lehetett, kedden megerősítette a Mercedes, hogy George Russell váltja az Alfa Romeóhoz változó Valtteri Bottast, így a jövő évtől két brit versenyző alkotja a brackley-iek párosát.

m280066.jpg

Eldőlt a dominó, miután hétfőn kiderült, hogy Valtteri Bottas jövőre már az Alfa Romeónál, vélhetően az év végén visszavonuló Kimi Räikkönen helyén folytatja. A finn csapatváltásával egyértelművé vált, kedden pedig a hivatalos bejelentésre is sor került, miszerint 

George Russell érkezik Lewis Hamilton mellé a Mercedeshez a következő évtől.

Russell az elmúlt három évet a Williamsnél töltötte, de juniorjukként már többször is tesztelt a brackley-i gárda színeiben, illetve a tavalyi Szahíri Nagydíjon – a maga részéről sikeresen – helyettesítette leendő csapattársát, az idén nyolcadik világbajnoki címéért küzdő Lewis Hamiltont.

A 23 éves versenyző a brit F4-es sorozat mellett megnyerte a GP3-as és a Formula–2-es bajnokságot is, mielőtt 2019-ben bemutatkozott volna a királykategóiában.

„Személy szerint és szakmailag is különleges nap számomra a mai, ugyanakkor a vegyes érzelmek napja is” – kezdte gondolatait Russell, aki elmondta, izgatottsággal és alázattal várja, hogy magára öltse a Mercedes csapatruházatát. – „Hatalmas lépés ez a karrierem szempontjából, de egyúttal ez azt is jelenti, hogy búcsút veszek a barátaimtól és a csapattagjaimtól a Williamsnél. Megtiszteltetés volt velük együtt dolgozni.”

„Amióta 2019-ben csatlakoztam, fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy egymást hajtva visszasegítsük a csapatot oda, ahová tartozik. Minden rajtpozícióért, pontért és tizedmásodpercért megküzdöttünk. Bármennyire nehéz volt, senki nem adta fel, engem is ez inspirált minden nap” – folytatta a brit. Első F1-es pontjait az idei Magyar Nagydíjon szerezte meg, miután nyolcadikként ért célba, majd négy héttel később, az el sem indult Belga Nagydíjon rajtpozíciójának köszönhetően másodikként rangsorolták.

Imádtam minden pillanatát, hiszen a Williams szívből-lélekből versenycsapat, és ezek után minden eddiginél elszántabban fogok törekedni arra, hogy a lehető legjobban fejezzük be közös történetünket

– tette hozzá a Mercedes növendéke.

2022-re előretekintve elmondta, két kézzel akarja megragadni a mercedeses előléptetést mint lehetőséget. „Nincsenek illúzióim a kihívás mértékét illetően, sokat kell majd tanulnom. Valtteri nagyon magasra helyezte a lécet, hiszen hétről hétre következetesen teljesítményt nyújt, és amellett, hogy győzelmeket és pole pozíciókat szerzett, többször is hozzásegítette a csapatot a bajnoki címhez” – részletezte érzéseit, megjegyezve, bizonyítani szeretné, hogy rászolgált a csapat bizalmára.

„A gokartozás óta felnézek Lewisra, és az a lehetőség, hogy tanuljak valakitől, aki a pályán és azon kívül is példaképpé vált, versenyzőként és emberként is csak a hasznomra válhat” – beszélt következő csapattársáról, Lewis Hamiltonról. Zárásképpen elismételte, hogy az év folytatásában a Williamsszel hátralévő kilenc futamára szeretne összpontosítani, biztosítva, hogy kilenc legjobb futama következik a grove-i gárdánál.

Russell leigazolásával hivatalos négy ülés sorsa vár megerősítésre, de az Aston Martinnál jó eséllyel nem kell számítani változásra, így meglepetést már csak az Alfa Romeo és a Williams bejelentése tartogathat 2022 kapcsán. Így fest az eddigi hivatalos bejelentések alapján a jövő évi mezőny: 

  • Mercedes: Lewis Hamilton, George Russell
  • Red Bull: Sergio Pérez, Max Verstappen
  • McLaren: Lando Norris, Daniel Ricciardo
  • Aston Martin: Sebastian Vettel, megerősítésre vár
  • Alpine: Fernando Alonso, Esteban Ocon
  • Ferrari: Charles Leclerc, Carlos Sainz Jr.
  • AlphaTauri: Cunoda Juki, Pierre Gasly
  • Alfa Romeo: Valtteri Bottas, megerősítésre vár
  • Haas: Nyikita Mazepin, Mick Schumacher
  • Williams: mindkét versenyző megerősítésre vár

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5416681994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása