Supersport-vb: Kettős pontszerzéssel zárta az évet Sebestyén

Két tizedik helyet szerzett a Supersport-világbajnokság indonéziai szezonzáró hétvégéjén, Sebestyén Péter. A HUMDA által támogatott magyar versenyző bizakodva tekint előre.

12_san_juan_worldssp_2021_friday_sebastyen_ap25785_1.jpg

Új helyszínen, az indonéziai Mandalikában rendezték a Supersport-világbajnokság 2021-es szezonzáróját, melyen a változékony körülmények dacára Sebestyén Péter végül mindkét futamot a 10. helyen fejezte be. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével és az olasz Evan Bros. Racing Team színeiben versenyző honfitársunk elmondása szerint a vasárnapi, második futamon jobban is zárhatott volna, hiszen az első kör után már a hatodik helyen haladt, de a táv felénél az első gumija elkopott, így nem tudta tartani a korábbi tempót.

2021_round11_sanjuan_worldssp_saturday_sebestyen-3068.jpg

„Nem így szerettem volna befejezni a szezont, de rengeteget tanultam idén és úgy gondolom minden nehézség és tapasztalat csak erősebb versenyzővé tett, így magabiztosan tekintek a jövőre” – fogalmazott Sebestyén Péter médiacsapatának közleményében. „Óriási köszönettel tartozom a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt.-nek, hogy bizalmat szavaztak nekem ebben a projektben, az OXXO Racingnek, hogy továbbra is mindenben próbáltak segíteni, és az összes támogatómnak, aki valamivel hozzájárult a szezonomhoz. Úgy gondolom, remek dolgok várnak ránk a jövőben is!”

Sebestyén – mint azt korábban megírtuk – a szezon negyedik hétvégéjén tért vissza a Supersport-vb mezőnyébe, azóta négy kivételével a legtöbb versenyen pontot szerzett, így 76 pontot gyűjtve a 13. helyen rangsorolták az egyéni összetettben. A 27 éves versenyző pályafutása eddigi legjobb eredményét is megszerezte: az argentínai második versenyen ötödikként szelte át a célvonalat.

Fotó: PS56/HUMDA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5616762094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása