Világbajnok csapatnál folytatja a magyar motorversenyző

Visszatér a Supersport-világbajnokságba Sebestyén Péter a július végi, hollandiai fordulótól, ráadásul a kétszeres világbajnok Evan Bros Racing Team színeiben.

2020_r06_barcelona_worldssp_friday-9210.jpg

Magyar szempontból örömteli hír érkezett a motorversenyzés világából szerdán délután: Sebestyén Péter újra a Supersport-világbajnokságban fog versenyezni, új csapata pedig az 1985-ben alapított, majd az előző két évben világbajnoki címeket nyert Evan Bros Racing Team lesz. A 27 éves magyar versenyző visszatérésében a HUMDA, azaz a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. is közreműködik. Steven Odendaal csapattársaként érkezik az olasz alakulathoz – a dél-afrikai versenyző az eddigi hatból három versenyt megnyert, így a bajnokság második helyén áll.

„Nagyon örülök annak, hogy megkaptam az esélyt a bizonyításra. Így folytathatom azt a kemény és elhivatott munkát, amely az évek során eredményeket hozott. Ezért természetesen köszönettel tartozom az OXXO Racingnek. Mindent megteszek azért, hogy a HUMDA-val együtt fellépjünk a következő szintre” – fogalmazott Sebestyén a HUMDA által a Braking News Motorsportnak is eljuttatott közleményében, melyben a célkitűzésekről is említést tett: „Megtiszteltetés, hogy a kategória legjobb csapatával versenyezhetek. A következő hetekben az edzésmunkára koncentrálok, hiszen komoly kihívás csatlakozni a WorldSSP mezőnyéhez a július végi futamon, de magabiztosan várom a feladatokat. Célom, hogy a szezon valamelyik futamán felálljak a dobogóra.”

weingartner_balazs_sebestyen_peti_talmacsi_gabor.jpg

Sebestyén Péter (középen) Weingartner Balázssal, a HUMDA elnök-vezérigazgatójával (b) és Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyzővel (j). | Fotó: HUMDA Kommunikáció

Sebestyén 2018-ban mutatkozott be a Supersport-vb-n, korábban a PTR, valamint a magyar OXXO Hungary Yamaha – Tóth Team koalíció színeiben indult. Eddigi legjobb eredménye egy hatodik hely, a tavalyi szezont az összetett-13. helyen fejezte be. Elmondása szerint az Evan Bros Racing Team vezetője már első szezonjában felfigyelt a magyar versenyzőre.

„Nagyon örülök, hogy Sebestyén Peti csatlakozik a csapatunkhoz és az asseni versenytől egy új, közös munkába kezdünk. Már néhány éve figyelem a teljesítményét, tele van kiaknázatlan lehetőségekkel, amelyeket reményeim szerint a csapattal közösen ki fogunk hozni belőle. A lehető legjobb csomag áll a rendelkezésére, nagyon tapasztalt szakemberekkel dolgozunk, szerintem rövid idő után be tud illeszkedni. Szeretném őszintén megköszönni a HUMDA-nak az erőfeszítéseiket. Tudom, hogy a magyar motorsport szeretne bővülni a következő években és megtiszteltetés, hogy részese lehetek ennek a projektnek” – nyilatkozta Fabio Evangelista csapatfőnök Sebestyén leigazolása kapcsán.

168539968_134008912063021_1751150891929079963_n.jpg

Sebestyén tavaly még magyar csapattal versenyzett. | Fotó: HUMDA Kommunikáció

„A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. egyik kiemelt célja, hogy megtalálja a jövő motor- és autóversenyzőit, azaz a következő évek Talmácsi Gáborjait és Michelisz Norbertjeit. Ez a tehetségkutató munka sokrétű és nagy odafigyelést igényel, hiszen holisztikus szempontrendszer alapján nagy felelősséggel kell döntenünk. A technikai sportok rengeteg anyagi erőforrást igényelnek, ezért alapos munkát követően kell kiválasztanunk azt a néhány sportolót, akiknél lehetőségünk nyílik a karrierjük és a szakmai fejlődésük előmozdítására. Sebestyén Petiben látjuk a lehetőséget, hogy feljebb lépjen a következő években. Bízunk benne, hogy eredményei alapján a Supersport-világbajnokság után a Superbike lehet a következő állomás karrierjében. Közben már zajlanak a hajdúnánási versenypálya előkészítő munkálatai, jó lenne, ha néhány év múlva Sebestyén Peti hazai közönség előtt bizonyíthatna” – tette hozzá a HUMDA részéről Weingartner Balázs, az ügynökség elnök-vezérigazgatója, utalva a Hajdúnánás közelében épülő, új MotoGP-pályára.

Tizenkét versenyből, tehát huszonnégy versenyből áll a Supersport-vb idei naptára, a szezonzárót – a tervek szerint – november 13-14-én, az indonéziai Mandalika International Street Circuiten rendezik.

Nyitókép: HUMDA Kommunikáció

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2316609238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása