Ilyen jól még nem szerepelt Sebestyén a Supersport-vb-n

Remek eredményekkel, erős pontszerzésekkel zárt Sebestyén Péter a Supersport-világbajnokság argentínai fordulóján.

12_san_juan_worldssp_2021_friday_sebastyen_ap25785.jpg

Már pénteken jól kezdődött Sebestyén Péter hétvégéje a Supersport-világbajnokság San Juan-i állomásán, ugyanis a negyedik helyen zárta a szabadedzéseket, majd a szombati időmérő edzésen a nyolcadik rajtkockát szerezte meg. Ötödik helyen is haladt az első futamán, végül hetedikként intették le az Evan Bros. Racing Team magyar versenyzőjét.

Vasárnap folytatódott az álomszerűen alakuló argentin hétvége: Sebestyén hatodik lett a bemelegítő edzésen, majd a második versenyt az ötödik helyen fejezte, miközben annak első felében sokáig őrizte a harmadik helyet. A 27 éves motorversenyző így pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el, felülmúlva a tavaly Aragónban szerzett hatodik helyét.

12_san_juan_worldssp_2021_friday_sebastyen_dsc_2758.jpg

Az őt támogató HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közleménye szerint a mostani hétvége remek alap lehet a szezonzáróra. „Nagyon örülök ennek az eredménynek, főleg azért, mert ezt nem a szerencsének köszönhetem, hanem egész hétvégén erősek voltunk végre” – idézi Sebestyén szavait a közlemény. – „Kicsit sajnálom, hogy a futam második felében elment a tapadás, az utolsó körökben már csak a célba érésért küzdöttem és nem a jobb eredményért, de összességében jó volt versenyképesnek lenni. Most egy hónap pihenő következik, ahol úgy gondolom lesz idő kielemeznie a csapatnak a problémákat és felkészülni Indonéziára. Mindent meg fogok tenni, hogy még ennél is jobb helyezést érjek el a szezon utolsó futamain.”

A Supersport-világbajnokságban a hétvégén bajnokká koronázták a svájci Dominique Aegertert, miután Sebestyén csapattársának, Steven Odendaalnak matematikai esélye sem maradt. Mindkét futam az összetettben negyedik Jules Cluzel győzelmét hozta, az év utolsó futamait november 20-21-én rendezik a komplett mezőny számára új, indonéziai pályán, amiket Sebestyén 64 pontjával az egyéni értékelés 13. helyéről várhat.

Fotó: PS56/HUMDA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3516725696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása