F1: Hamilton-henger és Alonso-dobogó a Katari Nagydíjon
Formula–1 2021: Katari Nagydíj – Futam

Kis túlzással az első pillanattól fogva lefutott volt a Formula–1-es Katari Nagydíj, amit Lewis Hamilton nagyon simán nyert meg, tovább csökkentve Max Verstappennel szembeni hátrányát. A Red Bull hollandja eközben parádésát mentett, de a nap embere Fernando Alonso volt.

m292103.jpg

Az utolsó pillanatokban még több ponton is változott az első katari Formula–1-es futam rajtsorrendje, például Max Verstappent is hátrasorolták, amiért az időmérő edzés végén figyelmen kívül hagyta a sárga zászlókat, így a vb-éllovas csak a hetedik helyről indulhatott.

Maga a verseny ennek ellenére különösebb izgalmakat nem tartogatott, hiszen azt az elejétől a végéig Lewis Hamilton uralta. Verstappen ugyan öt kör alatt feljött a második helyre a Red Bull-lal, esélye nem volt arra, hogy utolérje brit ellenfelét, sőt, az eleinte négy másodperces lemaradása hét-nyolc, a második kerékcserék után pedig több mint tíz szekundumra nőtt.

Annyira légüres térben autózott így is, hogy a leggyorsabb körért járó bónuszpontra simán lecsapott Verstappen. A holland előnye viszont így is tovább csökkent, két fordulóval a bajnokság vége előtt már csak nyolc ponttal előzi Hamiltont az összetettben – ezzel párhuzamosan a konstruktőri bajnokságban a Red Bull folytatta a felzárkózást, öt pontra megközelítve a Mercedest.

Ebben az is közrejátszott, hogy a hátrasorolását követően a rajtnál is jócskán visszaeső Valtteri Bottas defektet kapott a 33. körben. Amúgy a finn pilótának jó esélye lett volna arra, hogy a közepes gumikon elnyújtott első etapjával akár a dobogóért is harcba szállhasson, a bal első abroncs azonban nem bírta ezt a terhelést. A verseny hajrájában a Williams pilótái is Bottas sorsára jutottak, csak ők a hasonló futásteljesítményű keményekkel.

Bottas és Nicholas Latifi is feladta a futamot, de a harmadik hely ezek után sem az agilisan felzárkózó Sergio Pérezhez került. Remek rajtjával és teljesítményével Fernando Alonso lett még dobogós, a spanyol így a 2014-es Magyar Nagydíj óta és 105 verseny után először zárt a legjobb három között.

m292166.jpg

Az Alpine pilótájának esetében is félő volt, hogy defektet kap, de végül végig tudott menni, és Pérez előtt ért célba – ez részben talán annak is köszönhető, hogy az utolsó körökben Latifi miatt elrendeltek egy virtuális biztonsági autós fázist. Pérez a 11. helyről rajtolva végzett negyedikként, Esteban Ocon (Alpine), Lance Stroll (Aston Martin), a Ferrari pilótái, Carlos Sainz és Charles Leclerc, Lando Norris (McLaren) és Sebastian Vettel (Aston Martin) előtt.

Két hét múlva folytatódik a 2021-es szezon, december 3-a és 5-e között rendezik a Szaúd-arábiai Nagydíjat, az elsőt a sportág történelmében. A dzsiddai állomás után egy héttel Abu-Dzabi ad otthont a finálénak.

A Katari Nagydíj végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3816761258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása