F1: Megbüntették Verstappent és Bottast – hivatalos!

Hosszas tanakodást követően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, hogy Max Verstappen és Valtteri Bottas is rajtbüntetést kap a Formula–1-es Katari Nagydíjra.

si202111200319_news.jpg

Több versenyzőt is beidéztek a Formula–1-es Katari Nagydíj időmérő edzését követően, ám a meghallgatásokra – magyar idő szerint – csak vasárnap délelőtt került sor. Az ítélethozatal is a vártnál lassabb volt, így szűk másfél órával a rajt előtt derült ki, hogy rajtbüntetést kap Max Verstappen és Valtteri Bottas is. Mindkettejük hátrasorolása a Q3 végi eseményekhez köthető, ugyanis egyikük sem vette el Pierre Gasly lelassuló autója láttán.

Mégis eltérő szankcióban részesült a Red Bull és a Mercedes versenyzője, amire az a magyarázat, hogy a holland a dupla sárga zászlót hagyta figyelmen kívül, míg a finn csak a „szimplát”. A világbajnoki pontversenyben jelenleg 14 ponttal vezető Verstappen öt, Bottas pedig három hellyel kerül hátrébb a rajtrácson, így a hetedik, illetve az ötödik rajtkockából várhatják a piros lámpák kialvását.

m291761.jpg

Ami Verstappent illeti, a Red Bull azzal próbálta mentegetni őt, hogy a központi időmérő rendszer nem jelezte a sárga zászlót, így a kormányon sem jelent meg erre utaló figyelmeztetés, ám a versenyfelügyelők álláspontja szerint ezektől függetlenül észre kellett volna vennie a zászlójelzéseket. Bottas rögtön beismerte, hogy elkerülték a figyelmét. Rajtuk kívül vizsgálták Carlos Sainzot (Ferrari) is, de mivel nála megállapították, hogy zászlójelzés nélkül is jelentősen lassított, nem kapott büntetést.

Verstappen és Bottas hátrasorolásával jelentősen átalakult a verseny rajtsorrendje: a pole-pozíciós Lewis Hamilton mellől Gasly, mögüle pedig az alpine-os Fernando Alonso rajtol, akivel még Lando Norris (McLaren) osztozik a második soron. Verstappen elől várhatja a piros lámpák kialvását Sainz is, aki azzal, hogy megúszta a büntetést, megtarthatta hatodik helyét.

57 körös lesz a Katari Nagydíj, ami magyar idő szerint 15:00-kor rajtol. A versenyt az M4 Sport közvetíti élőben.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool, Jiri Krenek / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8216761006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása