F1: Hamilton tarolt a katari pole-ért
Formula–1 2021: Katari Nagydíj – Időmérő edzés

Elképesztő fölénnyel szerezte meg az első rajtkockát Lewis Hamilton a Formula–1-es Katari Nagydíj időmérő edzésén. Max Verstappen pedig a Mercedes előnye ellenére az első sorba repítette a Red Bullt.

52-friday-qatar.jpg

Beigazolódott, annyira nem volt légből kapott, amikor a harmadik szabadedzésen már azt pedzegették, hogy akár fél másodperc is lehet a Mercedes fölénye a katari kvalifikáción. Lewis Hamilton bődületes pályacsúcsot (1:20.827) autózott a Q3 végén, pedig az etap elején futott köre, még ha egy hajszállal is, de elég lett volna ahhoz, hogy bebiztosítsa idei negyedik pole-ját – pályafutása során 102. alkalommal startolhat az élről.

Annak ellenére, hogy a Mercedes előnye megkérdőjelezhetetlen volt, Max Verstappen végzett Hamilton mögött, aki a végén még autózott egy 1:21.282-es időt, ám a Red Bull szempontjából óriási veszteség, hogy Sergio Pérez elvérzett a Q2-ben. A mexikói versenyző sem a közepes, sem a lágy gumikon nem tudott a legjobb tízbe kerülni, végül több mint egytizeddel esett el a továbbjutástól – ez részben magyarázható a körülmények drasztikus romlásával, ennek áldozatául esett Charles Leclerc (Ferrari) és Daniel Ricciardo (McLaren) is.

Verstappent azonban Valtteri Bottas sem tudta legyőzni, cserébe a finn az ideális ívről rugaszkodhat el a vasárnapi versenyen. Az egész hétvégén remeklő Pierre Gasly megcsípte a negyedik rajtkockát az AlphaTaurival, pedig a Q3 hajrájában bajba került a francia: a 15-ös kanyarnál durván meglovagolta a kerékvetőt, ennek eredményeként leszakadt az első szárny, ami a jobb első gumit is szétcincálta. Hivatalosan a sárga zászló csak néhány másodpercre került elő, mégis többen lelassítottak a lassan kocogó AlphaTauri láttán.

Így tett Fernando Alonso is, aki ennek ellenére az idei legjobb időmérőjét futotta a kétszeres világbajnok, ötödik lett, megelőzve Lando Norrist (McLaren), Carlos Sainzot (Ferrari), Cunoda Jukit (AlphaTaurit), Esteban Ocont (Alpine) és Sebastian Vettelt (Aston Martin).

57 körös lesz a Katari Nagydíj, ami magyar idő szerint vasárnap 15:00-kor kezdődik. Az idény 20. futamát a M4 Sport közvetíti majd élőben.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Charles Coates / Motorsport Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9916760426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása