F1: Nagy fölényben a Mercedes a katari időmérő előtt
Formula–1 2021: Katari Nagydíj – 3. szabadedzés

Továbbra is a Mercedes tűnik a favoritnak Katarban, a Red Bull a harmadik szabadedzésen is csak bottal ütötte Valtteri Bottas és Lewis Hamilton nyomát.

m291193.jpg

Akár fél másodperccel is legyőzheti a Formula–1 katari időmérőjén a Red Bullt a Mercedes, legalábbis ezt sugallják az F1 hivatalos – ám eddig sok esetben nem éppen pontos – „jósgrafikái”. Mindenesetre a harmadik szabadedzést, akárcsak a másodikat, Valtteri Bottas zárta az élen, 1:22.310-es idejétől azonban csak századokkal maradt el Lewis Hamilton a második helyen.

Miközben a mercedesesek egymás között gombfociztak a lila szektoridőkkel, a Red Bull csak tisztes távolságból tudta követni őket. Még mindig nem találtak megoldást a DRS-nyitásnál furcsán vibráló hátsó szárnyra, így az továbbra is felfelé, illetve lefelé mozog aktiválásnál. Max Verstappen majdnem három és fél tizedet kapott Bottastól, míg Sergio Pérez elé az utolsó körével ugrott fel Pierre Gasly – az AlphaTauri franciája így két második idő után most egy negyedikkel villantott.

Az első tízben ott vannak még a Ferrari és az Alpine versenyzői, akik Carlos Sainz, Fernando Alonso, Esteban Ocon és Charles Leclerc sorrendben zártak, mögöttük Cunoda Juki végzett a másik AlphaTaurival, így azonban a biztató kezdés ellenére mindkét autójával kiszorult a McLaren, mely Daniel Ricciardóval és Lando Norrisszal csak a 11. és a 13. helyet csípte el.

Viszonylag békésen telt a pályán az utolsó 60 perces szabadedzés is, pedig már az első pillanatokban meglengették a piros zászlókat, Nyikita Mazepin ugyanis még a bokszutcát sem tudta elhagyni a Haasszal. Az oroszt és az autóját az amerikai gárda szerelői tolták vissza a bokszba, ahonnan már nem is dugta ki az orrát a 9-es számú Haas-Ferrari, ami azért problémás, mert karosszériacsere miatt Mazepin már a második edzésen sem vehet részt.

A módosított pályahatár-szabályok miatt már sorra vették el a köridőket, és ugyanez várható az időmérő edzésen is, míg a versenyen három kihágás után repül a büntetés. Másféle pályaelhagyásokból sem volt hiány: Gasly, Leclerc és Mick Schumacher (Haas) is látványos piruettet mutatott be a 2-es kanyarnál, de komolyabb fennakadást egyik manőver sem okozott.

A Formula–1-es Katari Nagydíj időmérő edzése 15:00-kor kezdődik magyar idő szerint, ekkor az M4 Sport képernyőjén – élőben – már villanyfényes körülmények között csodálhatjuk meg a dohai pályát.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: Jiri Krenek / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr616760308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása