F1: Előkerült a perdöntő felvétel Verstappenék csatájáról

Közel két napot kellett várni arra, hogy nyilvánosságra hozzák az egyik, ha nem a legfontosabb felvételt Max Verstappen és Lewis Hamilton összecsapásáról. A Mercedes azon nyomban felülvizsgálatot is kért.

29-sunday-brazil.jpg

A Formula–1-es Sao Pauló-i Nagydíjon a többszörös büntetéssel, illetve kizárással sújtott Lewis Hamilton egyik támadását verte vissza úgy Max Verstappen, hogy azzal a brit versenyzőt is lekényszerítette a pályáról a 4-es kanyarnál. A verseny 48. körében történt incidens vizsgálatát végül csak nem is tartották szükségesnek a versenyfelügyelők – habár az sokak szerint a sportszerűség határát súrolta.

Utólag Michael Masi, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója elismerte, Verstappen előre néző fedélzeti kamerája nem állt rendelkezésre, hiába kérték, így anélkül vetettek egy pillantást az ügyre. Egészen mostanáig nem is került nyilvánosságra a felvétel, végül az F1 közösségi oldalain osztották meg:

Élesen kritizálta a „hagyjuk őket versenyezni”-elv mentén hozott döntést Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is, de az új videó új megvilágításba helyezheti az esetet, a brackley-iek akár felülvizsgálatot is kérvényezhetnek, ami eredményesség esetén akár Verstappen utólagos büntetéséhez is vezethet. A Red Bull éllovasa ez esetben a másodikról a harmadik helyre esne vissza, három pontot veszítve az előnyéből.

FRISSÍTÉS (16:48): Épphogy megjelent cikkünk, a Mercedes Twitter-oldalán jelentette be, hogy benyújtották a felülvizsgálathoz szükséges kérvényt, a Nemzetközi Sportkódex 14.1.1-es pontjában foglaltakra hivatkozva.

via F1i.com

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5816757052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UBI1889 2021.11.17. 12:04:46

Amikor elhagyták a pályát Max volt előrébb!

gigabursch 2021.11.17. 12:17:37

Akkor az egyenlőség jegyében a BLM küszöbmajom ősszes idei szabálytalansága alapján vegyék el tőle két győzelméz, több helyen sorolják hátrébb és a sportszerűtlen viselkedésről miatt intsék meg.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2021.11.17. 12:46:25

Nem igaz, hogy Max leszorította Sonkás Lajost, hiszen utóbbi hagyta el előbb a pályát! Sonkás lajos direkt olyan gyorsan ment, hogy turbulens légszívás okozta vákuummal magával szivattyúzta a maszületettbárányártatlanságú Maxot a fűre!
Követelem Sonkás Lajos példás megbüntetését, ami teljes pont- és vagyonelkobzást, valamint halmazati büntetésként kötelező jellegű magyar közpénztévés Forma-1 közvetítés nézést tartalmaz!!! :)

Indriq 2021.11.17. 17:01:06

Én azért megvizsgálnám azt is, hogy hogy lehetett csak az ő kocsija egyenesben 20-25-tel gyorsabb mindenkiénél, még bottasénál is.
Brutál jó motorcsere lehetett, bottasnál 3 plusz motor után se lett ilyen....
Az incidenssel kapcsolatban érdemes lenne telemetria adatokat nézni, lehet hogy hamilton se akarta/tudta volna a pályán bevenni a kanyart.

Quattroman 2021.11.17. 19:05:31

A holland narkós sosem tartózkodott attól hogy kitúrja a pályáról az ellenfelet.
Nem szeretem Hamiltont se és egyáltalán nem bánnám ha nem lenne többet vébé mert már nagyon el van szállva, de már nagyon ráférne egy komoly pofon a kölyökre....

metalex 2021.11.18. 10:01:57

Minőségi írás megint.
Le kellen szálni, erről a Lajos-imádatról már.

Kivlov 2021.11.18. 10:57:56

Felesleges minden sz*rért büntetni.
Mondom ezt Merci drukkerként.

igazi hős 2021.11.19. 08:03:35

Szép képek, de nem sokat segítenek. Bezzeg ha kiadnák a drónfelvételt Verstappen előző és következő köréről ugyanitt, az beszédes lenne. Nyilván megvan a szervezőknek, nyilván megnézték és nyilván nem akarják kiadni. Nem hiszem, hogy V-t akarnák segíteni, csak simán a mundér becsülete miatt.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása