F1: Kiderült, miért hiúsult meg a Sauber felvásárlása

Lezárva a napok óta tartó találgatást, tiszta vizet öntött a pohárba az Andretti Autosport annak kapcsán, miért nem vásárolták fel végül a Sauber többségi tulajdonrészét.

large-2021_united_states_grand_prix_sunday_1.jpg

Heteken át lázban tartotta még a nemzetközi sajtót is, hogy a Sauber tulajdonosváltásával megvetheti a lábát a Formula–1-ben az Andretti Autosport. Hiába mutatkoztak jó esélyek az üzlet megkötésére, az utolsó pillanatban végül mégsem jött össze, ez napokkal az Amerikai Nagydíj után derült ki. Az első spekulációk szerint azért esett kútba a megállapodás, mert az Alfa Romeót működtető Sauber jelenlegi tulajdonosa túl sokat kért, de most Andrettiék tiszta vizet öntöttek a pohárba.

A meghiúsult üzletet az amerikai gárda csütörtöki sajtótájékoztatóján hozták szóba, amin Devlin DeFrancesco indycaros igazolását jelentették be – a kanadaival immár négy főből áll Andrettiék legénysége a tengerentúlon. „Pontot szeretnék tenni a pletykák végére. Távolabb nem is lehetnének az igazságtól a pénzügyi okokat fejtegető találgatások. Ennek semmi köze nem volt hozzá” – jelentette ki Michael Andretti, a csapat vezérigazgatója, szavait a Motorsport.com idézi.

Hozzátette: alapvetően irányítási problémák merültek fel, „ez ölte meg az üzletet”. Ahogyan azt már korábban is hangoztatta, most is aláhúzta, hogy abban az esetben, ha az üzlet kedvezőtlen irányt vesz, nem fogadják el, így most új lehetőségek után néznek. „Sajnálatos módon a 11. órában megváltoztak az irányítással kapcsolatos problémák, ezért vissza kellett lépnünk a megállapodástól” – magyarázta.

Először erősítette meg nyilvánosan azt is Andretti, hogy amennyiben sikerült volna megegyezniük a Longbow Finance-szel az átvételről, Colton Hertát az F1-be juttatták volna, mivel úgy látták, ő lenne a tökéletes személy, ha egy újabb amerikai versenyző királykategóriába való protezsálásáról van szó. „Hiszem, hogy sikeres versenyző lenne Európában. Nincs olyan ok, ami ennek ellenkezőjét bizonyítaná” – szögezte el.

Ha sikerült volna, Herta helyére az újdonsült Indy Lights-bajnok Kyle Kirkwood érkezett volna, de Andretti megígérte, továbbra is nyitva tartják a szemüket, de nemcsak az F1-gyel kapcsolatban, hanem más szériák után is érdeklődnek, ezeket azonban nem konkretizálta. „Amikor terjeszkedni akarunk, biztosra kell mennünk, hogy megfelelő megállapodást kötünk. Olyat, amiről tudjuk, biztosítja a versenyképességünket, mert ez fontos a márkánk szempontjából” – zárta gondolatait.

Fotó: DPPI / Alfa Romeo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr616746468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása