F1: Kútba eshetett Andrettiék Alfa-üzlete

Lapértesülések szerint lezárultak a tárgyalások az Alfa Romeót működtető Sauber jelenlegi tulajdonosa és az Andretti Autosport között, elhasalt a vételáron az üzlet.

large-2021_united_states_grand_prix_sunday.jpg

Néhány héttel ezelőtt robbant a hír, hogy az Alfa Romeo csapatát jelenleg üzemeltető Sauber felvásárlásával beszállhat a Formula–1-be az Andretti Autosport. Sokan ennek bejelentését már az Amerikai Nagydíj hétvégéjére várták, de az elmúlt napokban csak Formula–E-csapatáról tudtak hírekkel szolgálni az amerikaiak: a blokklánc-technológiával foglalkozó Avalanche révén új főszponzor érkezett hozzájuk a BMW kiszállásával, így az autók színvilága is megváltozik.

Eközben az igazán nagy bejelentés elmaradását azzal magyarázták, hogy elhúzódtak az egyeztetések, ezért a Sauber jelenlegi tulajdonosa, a Longbow Finance új határidőt tűzött ki. A The Race szerdán arról írt, hogy az üzletet mégsem kötik meg a felek, azaz a közeljövőben a Michael Andretti vezette gárda biztosan nem csatlakozik a királykategória mezőnyéhez.

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint a tulajdonosként megnevezett Finn Rausing a 80%-os részesedésért szabott összegen felül még 250 millió dollárt kért volna az Andrettitől. Ezt öt évre kérné Rausing, lebontva tehát évente 50 millió dollárt, arra hivatkozva, hogy a csapat akkor se kerüljön veszélybe, ha szponzorációs gondokkal küzdene. Az összesen 600 millió dollár értékű üzlettel kapcsolatos legújabb fejleményeket egyik fél sem kommentálta.

Úgy tudni, azzal, hogy kútba esett a tulajdonosváltás, immár Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke rövidesen bejelentheti Valtteri Bottas 2022-es csapattársát. A történtek után nem az andrettis Colton Herta, hanem a kínai Csou Kuan-jü mutatkozhat majd be, aki jelentős támogatói háttérrel jöhet az F1-be, egy évre írhat alá, tehát Antonio Giovinazzi (lehet, hogy végleg) kikerül a száguldó cirkusz körforgásából.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3916737738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása