F1: Hamilton nem ütközéssel akar bajnok lenni

Felmerült, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton párharca addig fajulhat, mint annak idején Alain Prosté és Ayrton Sennáé. Hamilton azonban leszögezte, hogy nem ütközéssel akarja megnyerni nyolcadik vb-címét.

m281038.jpg

Két hét után, a Mexikóvárosi Nagydíjjal folytatódik a világbajnoki sorozat: öt fordulóval az idény vége előtt Max Verstappen 12 ponttal vezet Lewis Hamilton előtt az összetettben. Viszont a várakozások szerint a Mexikóban kezdődő F1-es tripla valamennyi helyszínén – így Brazíliában és Katarban is – erős lesz a Red Bull. A napokban Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke vetette fel, hogy akár Alain Prost és Ayrton Senna 30 évvel ezelőtti összetűzéséhez hasonlóan, ütközéssel dőlhet el a bajnoki cím sorsa.

A mexikói hétvége csütörtöki sajtótájékoztatóján Hamilton is reagált Wolff fejtegetésére, tagadva, hogy ütközéssel nyerné meg nyolcadik világbajnoki címét. „Mindenki tudja, hogyan nyertem az eddigi bajnokságaimat, és mindig is a helyes utat követve szeretnék győzni” – jelentette ki a brit versenyző. „Ha pedig veszítek, azt is méltósággal teszem majd, tudva, hogy mindent beleadtam, kemény és fair módon dolgoztam érte. Csak ennyit lehet tenni.”

Hamilton hozzátette, szemlélete a korábbi világbajnoki csatákban szerzett tapasztalataiból fakad, és úgy érzi, pályafutása ezen szakaszában már példaképnek számít. „Már régóta itt vagyok, az eltelt időben sokat tanultam. Azt is tudom, hogy Max hosszú ideje nem nyert bajnokságot, szóval, tudom, milyen az első bajnoki címért harcolni, ahogyan az ezzel járó nyomással is tisztában vagyok” – tért rá Red Bull-os ellenfelére.

m286916.jpg

Max ráadásul nagyon fiatal, rengeteget fog még fejlődni a következő évtizedben, ami miatt szerintem mindenki nagyon izgatott lesz. Ha tehetem, igyekszem példát mutatni, mert tudom, sok fiatal van világszerte, aki engem követ, a versenyzésben is, akik arra figyelnek, mit csinálok és mondok, ez pedig fontos számomra.

A hétszeres és címvédő világbajnok ugyanakkor azt már nem cáfolta, hogy aggodalommal tölti el a Mercedes mexikói teljesítménye, habár korábban ő is kétszer nyerte az Autódromo Hermanos Rodríguezen, csakúgy, mint Verstappen. „Egyszer fent, egyszer lent, nem igaz? Nem tudom megjósolni. Azt hittük például Austinban is, hogy erősebbek leszünk, de végül ők sokkal erősebbek voltak, főként a versenyen. Így képtelenség megjósolni” – tekintett előre.

„Amit tudok, hogy itt már legyőztek minket (2019-ben), pedig az év során gyengébbek voltak hozzánk képest. Most előrébb járnak erőben, nagyon erős autójuk van, amit kevésbé érintettek a főként minket érintő szabályváltozások. Gyorsak lesznek ezen a hétvégén” – folytatta, hozzátéve, emlékei szerint két éve fél másodperccel volt gyorsabb náluk a Red Bull, ráadásul a Mercedes idei autója nem jobb a tavalyinál meglátása szerint. „Érdekes lesz látni, hogyan boldogulunk velük ezen a hétvégén.”

via RACER

Fotó: LAT Images, Steve Etherington / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316746670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása